top article

Ποιο είναι το μυστικό/συνταγή της επιτυχίας σου;

Ίσως έχεις βλέπετε έναν πετυχημένο άνθρωπο, εγώ ειλικρινά στόχευα πάντα στην ευτυχία. Σαν λέξεις μοιάζουν, πιστεύω πώς η ευτυχία οδηγεί στην επιτυχία.  

Γιατί επέλεξες αυτό το επάγγελμα;

Πάντα πήγαινα με το ένστικτό μου. Νεότερη ήμουν πιο παρορμητική και το επάγγελμά μου με βρήκε κάπως μόνο του. Ακολούθησα όμως ακριβώς ό,τι μου έλεγε η καρδιά μου και τα σημάδια της πορείας μου. Πέρασα από σαράντα κύματα αμφισβήτησης αν κάνω το σωστό, όμως δεν είχα άλλη επιλογή από το να αφουγκράζομαι το ένστικτό μου. Όλα πήραν τον δρόμο τους, όταν ένιωσα γεμάτη με αυτό που διάλεξα. Πιστεύω ότι το αισθάνεσαι, κι αν δεν συμβιβαστείς γρήγορα τότε θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου και θα ανταμειφθείς. 

Πώς ξυπνάς το πρωί;

Δεν θα σας πω ότι είμαι ο άνθρωπος που ξυπνά μέσα στην τρελή χαρά. Πρέπει να πιω καφέ. Δεν ζω χωρίς τον πρωινό καφέ. Μεγαλώνοντας και τώρα που είμαι πλέον και μαμά, έχω και πολύ όμορφα και τρυφερά πρωινά.

Το mantra σου για να αντιμετωπίσεις μια δύσκολη μέρα;

Έλα Ρουλάκι μου, άλλαξέ το, άλλαξέ το γρήγορα. 

Μια στιγμή της ζωής σου (θετική ή αρνητική) που σε καθόρισε;

Είναι αρνητική. Δεν θα σας την πω, όμως αυτό που θα πω είναι ότι την μετέτρεψα σε θετική. Ταλαιπωρήθηκα μέσα μου αλλά τα κατάφερα και τώρα την αγαπώ. 

Τι σε εμπνέει στη ζωή και στη δουλειά;

Με βοηθά να μένω μόνη μου, Μερικές φορές οι άνθρωποι τρομάζουν με αυτό. Σας διαβεβαιώ πώς η επιλογή λίγης μοναξιάς είναι αστείρευτη πηγή έμπνευσης. 

Ποιο είναι το κίνητρό σου για να δημιουργείς;

Δεν μου αρέσει η ανία. Δεν θέλω να βαριέμαι, δεν μου αρέσει να βουλιάζω. Θέλω να βρίσκω κάτι να κάνω, ακόμα και στον ελεύθερό μου χρόνο. Κατάλαβα τη μεγάλη του αξία και τον θεωρώ δώρο προς τον εαυτό μας αλλά και αναγκαία κατάσταση.

Μια κομβική στιγμή στην καριέρα και στη ζωή σου;

Έχω να θυμηθώ πάρα πολλές. Όμως τα κομβικά γεγονότα στη ζωή μάς δίνουν μαθήματα που δεν καταλαβαίνουμε την ίδια ακριβώς στιγμή. Όταν τα ψάξεις συνειδητά θα καταλάβεις πώς και γιατί αντέδρασες σε κάτι που τελικά βοήθησε στην εξέλιξή σου. 

Τι σου έμαθε η οικονομική κρίση;

Για να είμαι ειλικρινής και επειδή δεν μου αρέσει να δίνω λάθος εικόνα στους ανθρώπους, θα σας πω ότι γεννήθηκα ένα φτωχό κορίτσι. Δεν με απασχόλησαν όμως ποτέ τα χρήματα. Ήξερα πώς θα πρέπει να δουλεύω για πάντα κι αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ, όμως πέρασα μία χρυσή εποχή στη δουλειά μου. Είδα χρήματα που δεν φανταζόμουν ποτέ, όμως ξέρω πόσα θυσίασα, πόσο σκληρά δούλεψα και τι καθυστέρησα να κάνω για μένα για να τα κερδίσω. Με την οικονομική κρίση θύμωσα γιατί μου ζητούσαν όλοι να δουλέψω το ίδιο σκληρά με πριν και ακόμα περισσότερο, και οι αποδοχές μου ήταν πια αστείες. Οπότε εκεί έβαλα τα όρια στον εαυτό μου εγώ η ίδια και αποφάσισα να ζήσω με λιγότερα. Το είχα όμως ξαναδεί αυτό το έργο. Δεν ξέρω πόσο πολύ μπορεί να πόνεσε έναν πλούσιο που έγινε φτωχότερος. Είναι άγνωστη συνθήκη για μένα.

Οικογένεια και καριέρα μπορούν να ισορροπήσουν;

Φυσικά. Μόνο αυτά τα δύο μαζί μπορούν να ισορροπήσουν εμάς τους ίδιους οπότε δεν βλέπω άλλον δρόμο. 

Τι είναι για εσένα ευτυχία;

Είμαι ευτυχισμένη μόνο όταν νιώθω καλά με μένα την ίδια. Μόνο όταν έχω το σώμα και το μυαλό μου σε καλή κατάσταση. Έχω μάθει πλέον πώς η ευτυχία είναι και βιοχημεία. Πρέπει να είσαι σε αρμονία με το μυαλό και το σώμα σου, έτσι είσαι δυνατός να πετύχεις ό,τι ονειρεύεσαι.  

Ποιες είναι οι 3 τοπ απολαύσεις σου; 

Καφές, ταξίδια, αγκαλιές.

Μια πολυτέλεια που απολαμβάνεις;

Να πηγαίνω για ψώνια μόνη μου. Μου αρέσει πάρα πολύ.

Ένα πολύτιμο μυστικό ομορφιάς;

Έχω βαφτεί ελάχιστα στη ζωή μου κι έτσι έχω κρατήσει το καλό δέρμα που μου χάρισε η φύση. Το δέρμα μου αναπνέει, ακόμα κι αν βαφτώ δεν θα το φορτώσω με βαριά προϊόντα. Θεωρώ πώς η αγορά προσφέρει πλέον υπέροχα καλλυντικά. 

Μια φράση που χρησιμοποιείς συχνά;

Έλα Χριστέ και Απόστολε (Τότσικα). Αλήθεια αυτή είναι (γέλια). 

Τι αγαπάς και τι μισείς στην πόλη σου;

Μισώ την κίνηση, αγαπώ τις καλοκαιρινές νύχτες σε θερινό σινεμά. 

Πώς θα ήθελες να σε χαρακτηρίζουν οι άλλοι;  

Μου είπε πρόσφατα κάποιος ότι με αγαπάει γιατί είμαι από καλή πάστα! Κι αυτό μου άρεσε. 

Ποια αρετή εκτιμάς περισσότερο στους ανθρώπους; 

Αλήθεια και μόνο.

Τι αποτύπωμα επιδιώκεις να αφήνεις στο πέρασμά σου;

Θέλω να λένε οι άλλοι πώς νιώθουν άνετα μαζί μου. Πώς μπορούν να συνωμοτούν μαζί μου. 

Το συμπέρασμά σου για τη σχέση μάνας κόρης;

Το ψάχνω τόσο πολύ αυτόν τον καιρό...

Σε φοβίζει το πέρασμα του χρόνου;

Η πρόγιαγιά μου ξυπνούσε το πρωί και ρωτούσε τον προπάππου μου από το μέσα δωμάτιο αν ζει ακόμα. Εκείνος της απαντούσε "ζω ρε γαμώτο". Αυτό θα ήθελα, τίποτα άλλο δεν φοβάμαι. Να ζήσω πολύ, να θέλω να φύγω όταν το θέλω εγώ.

Έχεις γυναίκες πρότυπα;

Όχι, δεν είχα ποτέ. Δεν ξέρω γιατί, δεν το έχω σκεφτεί ποτέ. Θαυμάζω όμως πάρα πολλές. 

Το πιο ισχυρό όπλο που διαθέτει μια γυναίκα;

Το να είσαι γυναίκα είναι μεγάλο όπλο που χρησιμεύει ξεκάθαρα σε εσένα την ίδια για να προχωράς στη ζωή και να ελίσσεσαι.

Το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι γυναίκες;

Ξεκινούν με αυτοπεποίθηση και μετά επιτρέπουν εύκολα σε κάποιους να τους την κάνουν κομμάτια. Εκεί "τελειώνει" πιστεύω και μια γυναίκα στα μάτια ενός άντρα. 

Τι συμβουλή θα έδινες σε μια νέα γυναίκα που (ξανά)ξεκινά τώρα την πορεία της στη ζωή;

Να σπάσει τα στερεότυπα, να ξεχάσει αυτά που της έχουν περάσει στον "σκληρό δίσκο" της οι άλλοι και η κοινωνία γενικότερα. Το να είσαι γυναίκα δεν σημαίνει να φοβάσαι. Δεν πρέπει να φοβάσαι.

Ιούλιος 2018

>