top article

Συνεργάστηκε ο Γιάννης Χρύσου, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος (giannischrysou.gr).

Μήπως, παρά τις καλές σου προθέσεις, αποκλείεις από τη διατροφή σου κάποιες θρεπτικές τροφές ή τις διαχειρίζεσαι με λάθος τρόπο; Παρακάτω ακολουθούν 5 παραδείγματα από τρόφιμα που τρώμε με λάθος τρόπο και τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

Πατάτα

Θρεπτική αξία: Υψηλή, αλλά επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο μαγειρέματός της. Περιέχει κυρίως υδατάνθρακες με τη μορφή αμύλου και, παρόλο που έχει μικρή ποσότητα σε πρωτεΐνη, το σύνολο των απαραίτητων αμινοξέων, ενώ αποδίδει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας. Μόνη της, ωστόσο, δεν καλύπτει τις ανάγκες σου σε πρωτεΐνη. Επίσης, περιέχει περισσότερο κάλιο από οποιοδήποτε άλλο φρέσκο λαχανικό και φρούτο, ενώ η βιταμίνη C καθώς και οι βιταμίνες του συμπλέγματος B (νιασίνη, πυριδοξίνη, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη και φυλλικό οξύ) υπάρχουν σε υψηλές συγκεντρώσεις. Είναι, ακόμα, πλούσια σε φυτικές ίνες.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Ιούλιος 2018

>