Μην περιμένεις να βγεις στην παραλία για να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα. Ξεκίνησε τώρα την αντεπίθεση με τις κατάλληλες μη επεμβατικές αισθητικές μεθόδους.

Απο τη Νέλλη Καλαμαρά

Είναι ο αιώνιος εφιάλτης κάθε γυναίκας, αδύνατης ή με περιττά κιλά, γυμνασμένης ή αγύμναστης. Η κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις. Εφτά στις οκτώ γυναίκες τη βλέπουμε στους γλουτούς, στους μηρούς, στην κοιλιά, ακόμη και στην πλάτη ή στα μπράτσα μας. Είναι ένας συνδυασμός κατακράτησης νερού στον υποδόριο ιστό και υπερτροφικών λιποκυττάρων, τα οποία εμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία του αίματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα από τη μια να υποχωρεί ο συνδετικός ιστός και από την άλλη να προβάλλουν τα διογκωμένα λιποκύτταρα, δημιουργώντας στο δέρμα τη γνωστή όψη φλοιού πορτοκαλιού. Ευτυχώς, δεν είναι απαραίτητο να ζήσουμε για πάντα μαζί της. Υπάρχουν μέθοδοι που την καταπολεμούν δραστικά, χαρίζοντας από ικανοποιητικά έως εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Velashape

Αποτελεί εξέλιξη της παλαιότερης συσκευής Velasmooth. Το Velashape φέρει πιστοποίηση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA.

Πώς λειτουργεί

Η συσκευή συνδυάζει τις ραδιοσυχνότητες με την υπέρυθρη ακτινοβολία των σύγχρονων συσκευών laser. Η εφαρμογή γίνεται σε όλη την επιφάνεια που παρουσιάζει κυτταρίτιδα, με έμφαση στους μηρούς, στην κοιλιά, στη μέση και στα μπράτσα. Με διαγώνιες κινήσεις, ο γιατρός περνά τη συσκευή του laser πάνω στις προβληματικές περιοχές, οι οποίες θερμαίνονται αυξάνοντας το μεταβολισμό των λιποκυττάρων. Ταυτόχρονα, γίνεται αναρρόφηση με τα ειδικά rollers. Η όλη διαδικασία οδηγεί στη συρρίκνωση του λιποκυττάρου και κατ’ επέκταση στη μείωση της κυτταρίτιδας, ενώ δρα ευεργετικά στο κολλαγόνο και συσφίγγει το χαλαρό δέρμα.

Αποτελέσματα

Η μέθοδος επιτυγχάνει απώλεια πόντων και λείανση της όψης φλοιού πορτοκαλιού στις προβληματικές περιοχές. Τα αποτελέσματα διαρκούν από 6 μήνες έως 1 χρόνο και στη συνέχεια απαιτούνται συνεδρίες συντήρησης.

Διάρκεια

Η μέθοδος Velashape μπορεί να εφαρμοστεί όλες τις εποχές του χρόνου. Προτείνονται 8 συνεδρίες με απόσταση 1 εβδομάδας μεταξύ τους. Η συνεδρία διαρκεί από 30 ως 90 λεπτά, ανάλογα με την έκταση της προβληματικής περιοχής. Η μέθοδος είναι μη επεμβατική και συνεπώς ανώδυνη, και γι' αυτό επιτρέπει άμεση ανάληψη των καθημερινών δραστηριοτήτων. Πολύ σπάνια έχουν αναφερθεί μελανιές ή ερύθημα.

Ιδανικοί υποψήφιοι

Γυναίκες κάθε ηλικίας που επιθυμούν να απαλλαγούν από την κυτταρίτιδα και δεν πάσχουν από φλεβικές θρομβώσεις, διαβήτη, μεγάλες ευρυαγγείες ή ουλές. Επίσης, αντενδείκνυται σε εγκύους.

Συνδυαστικές μέθοδοι

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα συνδυάζεται με σύσφιγξη σε συνθήκες κενού αέρος (μέθοδος Hypoxi), που δρα τοπικά και βοηθά στη σύσφιγξη του επιδερμικού ιστού.

 

New life

Πρόκειται για ένα μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας, που αποτελεί μία από τις πιο σύγχρονες λύσεις για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, τη σύσφιγξη του δέρματος, το αδυνάτισμα και την απώλεια πόντων.

Πώς λειτουργεί

Η μέθοδος New Life αποτελεί ένα είδος παθητικής γυμναστικής, με εμφανή και άμεσα αποτελέσματα. Μπορεί να εφαρμοστεί στην κοιλιά, στους γλουτούς και στους μηρούς και λειτουργεί με εξατομικευμένα προγράμματα, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και τις ιδιαίτερες παραμέτρους της κάθε περίπτωσης. Ειδικά pads (αυτοκόλλητα επιθέματα σιλικόνης) τοποθετούνται στην έκφυση και στην κατάφυση (στην αρχή και το τέλος) των μυών της προβληματικής περιοχής και λειτουργούν ως ηλεκτρόδια, τα οποία διεγείρουν και ενεργοποιούν τους μυς. Η μέθοδος New Life μιμείται τους φυσικούς παλμούς του σώματος και διεγείρει τη σύσπαση των μυών, αυξάνοντας έτσι την κυκλοφορία του αίματος και το μεταβολισμό του λιποκυττάρου, το οποίο διασπάται και αποβάλλεται από τον οργανισμό μέσω του λεμφικού συστήματος. Στην ουσία είναι σαν να κάνει κανείς έντονη προπόνηση στο γυμναστήριο. Εφαρμόζεται από εξειδικευμένες αισθητικούς υπό την επίβλεψη του ιατρού.

Αποτελέσματα

Η μέθοδος υπόσχεται άμεσα αποτελέσματα, ορατά από την τρίτη συνεδρία. Επιτυγχάνει λείανση της επιδερμίδας, μείωση της κυτταρίτιδας, απώλεια πόντων και σύσφιγξη του δέρματος, που αποκτά πιο νεανική και σφριγηλή όψη. Τα αποτελέσματα διαρκούν περίπου 1 χρόνο –ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και την ποιότητα του δέρματος – και στη συνέχεια μπορεί να γίνουν επαναληπτικές συνεδρίες συντήρησης.

Διάρκεια

Συνιστώνται 6-12 συνεδρίες προκειμένου τα αποτελέσματα να έχουν την επιθυμητή διάρκεια. Η μέθοδος μπορεί να εφαρμόζεται 1-2 φορές την εβδομάδα και κάθε συνεδρία διαρκεί 30 λεπτά με 1 ώρα. Δεν παρατηρείται πόνος ή ενόχληση, παρά μόνο μία αίσθηση δόνησης των μυών. Δεν αφήνει κοκκινίλες ή σημάδια, οπότε μπορεί κανείς να γυρίσει αμέσως στις καθημερινές του υποχρεώσεις.

Ιδανικοί υποψήφιοι

Όλες οι γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, που ταλαιπωρούνται από κυτταρίτιδα, τοπικό πάχος και χαλάρωση του δέρματος. Αντενδείκνυται για τις εγκύους.

Συνδυαστικές μέθοδοι

Το New life μπορεί να συνδυαστεί με τη μέθοδο της κρυοθεραπείας -τοποθέτηση ελαστικών επιδέσμων εμποτισμένων με κάμφορα και μέντα σε όλο το σώμα, εκτός του στήθους και της κοιλιάς– για επιπλέον σύσφιγξη και απομάκρυνση των τοξινών.

 

Διαδερμική Μικροθεραπεία

Στοχεύει στην ενεργοποίηση της μικροκυκλοφορίας των λιποκυττάρων, στον καλύτερο μεταβολισμό των λιπιδίων και στη βελτίωση της ενδογενούς λιπόλυσης, με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και τη βελτίωση της εμφάνισης της προβληματικής περιοχής.

Πώς λειτουργεί

Μια ειδική συσκευή που μοιάζει με σύριγγα και καταλήγει σε μια λεπτή βελόνα, εκχέει ένα πυκνό διάλυμα χλωριούχου νατρίου στα προβληματικά σημεία. Το υγρό αυτό δημιουργεί υπεραιμία στα τριχοειδή αγγεία και μεταφέρει περισσότερο οξυγόνο ανάμεσα στα λιποκύτταρα. Η καλύτερη οξυγόνωση έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της κυκλοφορίας στο λιπώδη ιστό, την ενεργοποίηση του μεταβολισμού των λιπιδίων και την ενίσχυση της ενδογενούς λιπόλυσης. Έτσι, ο λιπώδης ιστός γίνεται πιο ομαλός βελτιώνοντας την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Η εφαρμογή γίνεται από γιατρό και μπορεί να πραγματοποιηθεί στα μπράτσα, στην πλάτη, στην κοιλιά, στους γοφούς, στους μηρούς, στα γόνατα και στις γάμπες.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή σε 3 εβδομάδες. Η όψη της επιδερμίδας γίνεται πιο νεανική και ομοιόμορφη, καθώς το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό και ομαλοποιείται η όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Διάρκεια

Η θεραπεία πραγματοποιείται σε προγράμματα των 8, 16 ή 24 συνεδριών, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος. Μπορεί να ακολουθήσει κανείς και εντατική θεραπεία, επαναλαμβάνοντας τη θεραπεία και 2 φορές την εβδομάδα. Η κάθε συνεδρία διαρκεί 30 έως 60 λεπτά, είναι εντελώς ανώδυνη και δεν αφήνει κανένα σημάδι. Το διάλυμα που εκχέεται δεν παρουσιάζει αντενδείξεις, αλλά είναι απαραίτητη η κατανάλωση 2 λίτρων νερού ημερησίως.

Ιδανικοί υποψήφιοι

Κάθε γυναίκα, κάθε ηλικίας, που ταλαιπωρείται από το αντιαισθητικό πρόβλημα τις κυτταρίτιδας. Και σ' αυτή τη θεραπεία απαγορεύεται η εφαρμογή σε εγκύους.

Συνδυαστικές μέθοδοι

Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, η μέθοδος μπορεί να συνδυαστεί με τη θεραπεία Celluform, μία μη επεμβατική διαδικασία κατά την οποία με ένα ειδικό ηλεκτρικό μηχάνημα εγχέονται στο δέρμα ορισμένα συστατικά, όπως λεκιθίνη σόγιας και αμινοξέα, που αυξάνουν την ελαστικότητα.

ENDERMOLOGY

Για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, το κέντρο αισθητικής Dior εφαρμόζει την πρωτοποριακή μέθοδο Endermology. Η μέθοδος αυτή έχει τριπλή δράση -αδυνάτισμα, λιπογλυπτική και σύσφιγξη- και βασίζεται στην κινητοποίηση του δέρματος με τρόπο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, ώστε να επιτευχθεί η αποκατάσταση του συνδετικού ιστού και η τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου. Συνιστώνται 2-3 συνεδρίες την εβδομάδα, καθεμία από τις οποίες διαρκεί 45 λεπτά. Για αποτελέσματα με μεγαλύτερη διάρκεια, οι ειδικοί προτείνουν ένα πακέτο 20 συνεδριών. (DIOR Institute, Λ. Κηφισίας 32, τηλ. 210 8111511). 

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες: την ιατρική ομάδα Symmetria (www.symmetria.gr, τηλ. 210 6745555) για τη μέθοδο Velashape, το δρα Παρασκευά Κοντοέ MD, PhD, πλαστικό χειρουργό, πρόεδρο της DrK Medical Group, για τη μέθοδο New Life, και το δρα Ζήση Μπουκουβάλα, διευθυντή αισθητικής πλαστικής χειρουργικής Νοσοκομείου «Metropolitan» και επιστημονικό υπεύθυνο των Κέντρων Πλαστικής Χειρουργικής και Laser «Αναγέννηση», για τη διαδερμική μικροθεραπεία.

Ιούλιος 2018

>