top article

Δημοφιλέστερα άρθρα

 1. Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις
 2. 4 τρόποι για να κοιμηθείς καλά όταν έχει πολλή ζέστη 4 τρόποι για να κοιμηθείς καλά όταν έχει πολλή ζέστη
 3. 8 tips για να ντυθείς όταν έχει καύσωνα 8 tips για να ντυθείς όταν έχει καύσωνα
 4. Coco Chanel: 8 χρυσές συμβουλές της για διαχρονικό στυλ Coco Chanel: 8 χρυσές συμβουλές της για διαχρονικό στυλ
 5. Meghan Markle - Πρίγκιπας Harry: Στην Γαλλία με τον γιο τους. Γιατί ξεσήκωσαν αντιδράσεις; Meghan Markle - Πρίγκιπας Harry: Στην Γαλλία με τον γιο τους. Γιατί ξεσήκωσαν αντιδράσεις;
 6. Τι αποκαλύπτει πρώην άγγελος της Victoria's Secret για την μάχη με τα κιλά και το μόντελινγκ Τι αποκαλύπτει πρώην άγγελος της Victoria's Secret για την μάχη με τα κιλά και το μόντελινγκ
 7. Πώς να διαχειριστείς έναν ανασφαλή σύντροφο Πώς να διαχειριστείς έναν ανασφαλή σύντροφο
 8. Πρωινό: Τι να φας για να καις θερμίδες όλη μέρα Πρωινό: Τι να φας για να καις θερμίδες όλη μέρα
 9. 10 celebrities και Influencers που πόζαραν φορώντας μόνο το iconic ψάθινο καπέλο 10 celebrities και Influencers που πόζαραν φορώντας μόνο το iconic ψάθινο καπέλο
 10. 11+1 ταινίες που κάθε λάτρης των ταξιδιών πρέπει να δει 11+1 ταινίες που κάθε λάτρης των ταξιδιών πρέπει να δει
 11. Υπάρχει ένα βασικό στιλιστικό μυστικό που έχουν όλες οι Γαλλίδες Υπάρχει ένα βασικό στιλιστικό μυστικό που έχουν όλες οι Γαλλίδες
 12. Brigitte Macron: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την πλαστική επέμβαση στο πρόσωπο Brigitte Macron: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την πλαστική επέμβαση στο πρόσωπο
 13. Πώς θα εντάξεις το μπαμπού στη διακόσμηση του σπιτιού σου Πώς θα εντάξεις το μπαμπού στη διακόσμηση του σπιτιού σου
 14. Πώς να διακοσμήσεις το σπίτι σου με μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου Πώς να διακοσμήσεις το σπίτι σου με μεγάλα φυτά εσωτερικού χώρου

Το γυναικείο στήθος αποτελεί το απόλυτο σύμβολο της γυναικείας θηλυκότητας εκφράζοντας παράλληλα την πηγαία σεξουαλικότητα και τονίζοντας την αυτοπεποίθηση κάθε γυναίκας. Πολλές φορές όμως το ιδανικό πρότυπο στήθους δεν ανταποκρίνεται στα δικά σου δεδομένα. Το στήθος σου μπορεί να είναι μικρό σε μέγεθος (λόγω γονιδίων) είτε πεσμένο και χαλαρό εξαιτίας μιας εγκυμοσύνης ή λόγω γήρανσης.

Ο Πλαστικός Χειρουργός Μιχάλης Κουτσούρης έχει την τέλεια λύση, μέσω μιας επέμβασης αυξητικής στήθους, απόλυτα προσαρμοσμένης σε κάθε γυναίκα.

Η επέμβαση

"Η επέμβαση αυξητικής στήθους στις μέρες μας, αποτελεί μια πολύ ασφαλή διαδικασία, μια επέμβαση ρουτίνας στην κυριολεξία. Απόλυτη φροντίδα του Πλαστικού Χειρουργού είναι να εξετάσει τους μαστούς και να λάβει υπόψιν του παράγοντες όπως το σχήμα, το μέγεθος, την ποιότητα του δέρματος καθώς και το βαθμό της πτώσης του στήθους", λέει ο κ. Κουτσούρης και συνεχίζει: "Για την αυξητική του μαστού χρησιμοποιούμε ειδικά ενθέματα σιλικόνης τα οποία μπορεί να τοποθετηθούν σε "θήκη” κάτω από τον μυ, πάνω από το μυ ή σε συνδυασμό των ανωτέρω θέσεων (dual plane). Εάν συνυπάρχει και πτώση των μαστών τότε θα πρέπει να γίνει και επέμβαση ανόρθωσης του στήθους”.

Η αλήθεια είναι ότι κάθε τεχνική έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, ωστόσο ο εξειδικευμένος Πλαστικός Χειρουργός είναι εκείνος που έχει τη γνώση και την εμπειρία να προτείνει την ενδεδειγμένη επέμβαση για κάθε περίπτωση.

"Τα ενθέματα σιλικόνης (cοhessive gel silicone implants), που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα είναι νεότερης γενιάς, έχουν κυκλικό (round) ή σταγονοειδές σχήμα (drop) και δεν διπλώνουν ούτε πτυχώνουν. Η πυκνότητα της σιλικόνης μοιάζει πολύ με αυτή του φυσιολογικού στήθους με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές η ύπαρξη του ενθέματος να μην γίνεται καν αντιληπτή.

Η επέμβαση της αυξητικής στήθους γίνεται μόνο σε καλά οργανωμένη κλινική – συνήθως με γενική αναισθησία- και η ασθενής μπορεί να γυρίσει στο σπίτι της άμεσα μετά την επέμβαση ή να παραμείνει στην κλινική το πολύ για μία ημέρα. Στη δουλειά της μπορεί να επιστρέψει μετά από 3 με 7 ημέρες" επισημαίνει ο κ. Κουτσούρης.

Το μετεγχειρητικό στάδιο

"Μικρά οιδήματα ή μώλωπες μπορεί να εμφανισθούν μετά την επέμβαση ωστόσο μιλάμε για φαινόμενα τα οποία υποχωρούν γρήγορα μέσα σε επτά με δέκα ημέρες το πολύ. Παρενέργειες ή επιπλοκές άμεσα ή απώτερα μετά από αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης όπως για παράδειγμα αιμάτωμα, φλεγμονή, υπαισθησία, αντίδραση στα αναισθητικά φάρμακα, δημιουργία κάψας κλπ δεν είναι πολύ συχνά φαινόμενα. Μπορεί να συμβούν συνήθως σε ποσοστό μικρότερο από 1% και αντιμετωπίζονται είτε συντηρητικά είτε με χειρουργική διόρθωση" λέει ο Δρ. Κουτσούρης.

Το τελικό αποτέλεσμα; Τέλειο και μόνιμο

"Τα ενθέματα σιλικόνης που χρησιμοποιούμε σήμερα είναι νέας γενιάς και δεν χρειάζονται αντικατάσταση σε αντίθεση με τα ενθέματα που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν. Αν ωστόσο μετά από χρόνια έχουμε χαλάρωση στους μαστούς μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσουμε τα ενθέματα με μεγαλύτερα ή να προβούμε σε επέμβαση ανόρθωσης στήθους" τονίζει ο Δρ. Κουτσούρης.

O Δρ.Κουτσούρης μας συμβουλεύει επίσης το εξής σημαντικό: "Η αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης είναι μια μοντέρνα και πολύ ασφαλής λύση για να πετύχουμε ένα όμορφο και αρμονικό στήθος. Επιλέγοντας το κατάλληλο μέγεθος ενθέματος και τη σωστή θέση, κάτω ή πάνω από το μυ, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα φυσιολογικό στήθος τόσο σε όγκο όσο και σε προβολή. Η γυναίκα μπορεί να θηλάσει κανονικά σε περίπτωση εγκυμοσύνης και επίσης μπορούμε να ελέγχουμε με εξαιρετική ακρίβεια το μαστό κάνοντας περιοδικά μαγνητική τομογραφία (MRI) και υπερηχογράφημα".

Αυξητική στήθους: Πώς θα αποκτήσεις το στήθος των ονείρων σου

Αυξητική στήθους: Πώς θα αποκτήσεις το στήθος των ονείρων σου

Ευχαριστούμε τον δρ. Μιχάλη Κουτσούρη, πλαστικό χειρουργό, επιστημονικό υπεύθυνο των Koutsouris Plastic Surgery centers σε Κολωνάκι, Ναύπλιο,Τρίπολη (www.koutsouris.gr, Facebook: Μιχάλης Κουτσούρης, Instagram: @m_koutsouris).

Ξένη Δημοσίευση

Ιούλιος 2018

>