Άμεση λάμψη και στη σύσφιγξη του δέρματος με τη νέα τεχνολογία της «χαοτικής σάρωσης». Από τη Νέλλη Καλαμαρά
MOSAIC HP
Πρόκειται για την εξελιγμένη μορφή του μη επεμβατικού laser, το οποίο με τη βοήθεια της «κλασματικής φωτοανάπλασης» στοχεύει στην άμεση λάμψη και στη σύσφιγξη του δέρματος με δυναμικά αποτελέσματα. Είναι το μοναδικό που εφαρμόζει τη νέα τεχνολογία της «χαοτικής σάρωσης», συνδυάζοντας τα εξαιρετικά αποτελέσματα των απολεπιστικών laser με την ασφάλεια των ατραυματικών. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της θεραπείας υπάρχει η δυνατότητα διαρκούς τροποποίησης των επιμέρους παραμέτρων, ανάλογα με την ποιότητα του δέρματος στην κάθε περιοχή.
Περίπου 60 λεπτά πριν από τη θεραπεία εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα και στη συνέχεια πραγματοποιείται «σάρωση» της προβληματικής περιοχής με την κεφαλή του laser, με δυο διαφορετικές τεχνικές (στατική και κυλιόμενη). Μέσω των ειδικών κεφαλών με αισθητήρες και του εξειδικευμένου scanner, η ενέργεια διοχετεύεται με μικροσκοπικές δέσμες μέχρι τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Χάρη στην τεχνολογία της «χαοτικής σάρωσης», μόνο το 20% της επιφάνειας του δέρματος υφίσταται μικροτραυματισμό, ενώ το υπόλοιπο 80% παραμένει ανέπαφο. Τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, που είναι και ο στόχος της θεραπείας, ερεθίζονται σε όλη τους την έκταση (100%), με αποτέλεσμα την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης σε αυξημένους ρυθμούς. Έτσι επιτυγχάνεται η δυναμική ανάπλαση και η αναγέννηση της επιδερμίδας με τρόπο ομοιόμορφο και φυσικό.
Διάρκεια και αριθμός συνεδριών:
Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 20-30 λεπτά. Για άριστα αποτελέσματα, συνήθως απαιτούνται 4-6 συνεδρίες, ανά 3-4 εβδομάδες η καθεμία.
Ενδεικτικό κόστος:
Ξεκινά από 200 € ανά συνεδρία.
Μετά τη συνεδρία:
Εμφανίζεται ένα ελαφρύ οίδημα ή ήπια ερυθρότητα, που υποχωρεί σε 12-24 ώρες, ενώ επιστρέφεις αμέσως στο πρόγραμμά σου. Εφόσον οι εξωτερικές στοιβάδες δεν τραυματίζονται, η χρήση makeup μπορεί να γίνει μερικές ώρες μετά τη θεραπεία. Ύστερα από κάθε συνεδρία συνιστάται επιμελής ενυδάτωση της επιδερμίδας και αντηλιακή προστασία.
Αντενδείξεις:
Όπως και οι περισσότερες θεραπείες με laser, πρέπει να αποφεύγεται σε άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα και στην εγκυμοσύνη.
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τον Αναστάσιο Τσεκούρα, Πλαστικό Χειρουργό, Διευθυντή Πλαστική Χειρουργική Μαιευτηρίου ΛΗΤΩ

Ιούλιος 2018

>