Η αυξητική γλουτών χαρίζει στρογγυλά και σφριγηλά οπίσθια. Η αυξητική γλουτών, δηλαδή το γέμισμα των γλουτών, επιτυγχάνεται με δύο τρόπους.  Από τη Νέλλη Καλαμαρά

Η αυξητική γλουτών χαρίζει στρογγυλά και σφριγηλά οπίσθια. Η αυξητική γλουτών, δηλαδή το γέμισμα των γλουτών, επιτυγχάνεται με δύο τρόπους: με ενθέματα σιλικόνης και με ενέσιμα ενθέματα (υαλουρονικό οξύ ή αυτόλογο λίπος). Για την τοποθέτηση των ενθεμάτων συμπαγούς σιλικόνης πραγματοποιείται τομή μέσα στην πτυχή του γλουτού. Εκεί δημιουργείται μία θήκη κάτω από τους μυς, όπου και τοποθετείται το ένθεμα. Στην περίπτωση της ένθεσης λίπους ή υαλουρονικού οξέος μέσω ένεσης δεν υπάρχουν καθόλου τομές.

ΧΡΟΝΟΣ: Η αυξητική γλουτών διαρκεί περίπου 1 ώρα και δε χρειάζεται διανυκτέρευση στην κλινική. Η εμφάνιση κάποιων εκχυμώσεων και οιδήματος στην περιοχή είναι φυσιολογική και ελαχιστοποιείται με τη χρήση ειδικού κορσέ. Οι ενέσεις λίπους συνήθως απαιτούν και μία δεύτερη συνεδρία, λόγω ενδεχόμενης απορρόφησης του λίπους από τον οργανισμό. Οι ενέσεις υαλουρονικού οξέος χρειάζονται επανάληψη κάθε χρόνο, προκειμένου να διατηρηθεί ο όγκος των γλουτών. Τα ενθέματα σιλικόνης διαρκούν περίπου 10 χρόνια.

ΚΙΝΔΥΝΟΙ - ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ: Στην αυξητική γλουτών με ενθέματα υπάρχουν οι κίνδυνοι μόλυνσης και αιμορραγίας, που σπάνια παρουσιάζονται. Ο κίνδυνος μολύνσεων μειώνεται στο ελάχιστο με μια ελαφρά αγωγή αντιβιοτικών.

ΚΟΣΤΟΣ: Οι ενέσιμες θεραπείες κοστίζουν περίπου 3.000 €, ενώ τα ενθέματα 5.000-6.000€.

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τον Αλέξανδρο Καρύδη, Πλαστικό Χειρουργό.
Οι τιμές είναι προϊόν ρεπορτάζ.

Ιούλιος 2018

>