top article

Καιρό τώρα το ακούμε και το βλέπουμε στο Instagram να χτίζεται βήμα-βήμα το νέο project του εξαιρετικά ταλαντούχου και πάντα ανατρεπτικού σεφ Δημήτρη Κατριβέση στην Τήνο. Το πανέμορφο Thama του με την απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα και την ηρεμία του λευκού να αφήνει τις γεύσεις να σε ταξιδεύουν ανοίγει τις πόρτες του στις αρχές Ιουλίου και είναι σίγουρο πως θα μας δώσει έναν ακόμη λόγο να επισκεφτούμε το πανέμορφο Κυκλαδίτικο νησί. Προσωπικά θα σας έχω άμεσα επί τόπου γευστική ανταπόκριση, αλλά μέχρι τότε σας παραθέτω αυτά που γνωρίζω έως τώρα. 

#Tidbits *: Το Thama του Δημήτρη Κατριβέση στην Τήνο

Για τον Δημήτρη η επιλογή του νησιού δεν είναι τυχαία: Η εκλεπτυσμένη ομορφιά από την μία και η αγριάδα των τοπίων από την άλλη, ο μυστικισμός και η απλότητα, η ηρεμία, η σεμνότητα της φρεσκάδας, η ποιότητα και  γεύση των τοπικών προϊόντων,  είναι λίγοι μόνο από τους λόγους που οδήγησαν τον σεφ το φετινό καλοκαίρι στην Τήνο. Ο ίδιος δηλώνει "Local by Heart" και μας εξηγεί πως το ΤΗΑΜΑ είναι ένα εστιατόριο στο οποίο οι καλεσμένοι θα χαλαρώσουν και θα ζουν ξέγνοιαστες καλοκαιρινές στιγμές, απολαμβάνοντας ένα μενού με μοναδικά αρώματα όπου οι μαγειρικές παραδόσεις προσεγγίζονται με μια μοντέρνα ματιά, χωρίς σύνορα.

thama

Στο επίκεντρο του μενού βρίσκονται τα φρέσκα ψάρια που φέρνουν καθημερινά οι ντόπιοι ψαράδες και τα τοπικά προϊόντα που παράγονται με σεβασμό στη γη, κάθε εποχή. Το  ΤΗΑΜΑ βρίσκεται πάνω στην θάλασσα, σε μια εντυπωσιακή τοποθεσία σε μικρή απόσταση  από το λιμάνι, στην λεωφόρο Σταύρου Κιονίων, και θα λειτουργεί από το μεσημέρι. Η θέση και η ατμόσφαιρα, προετοιμάζουν τους καλεσμένους για το γευστικό ταξίδι και την συνολική εμπειρία φιλοξενίας που πρόκειται να προσφέρει.

thama

Tradinnovation (Tradition+Innovation) 
Η χρήση της ανοικτής φωτιάς κυριαρχεί στο μενού, που αποτελείται από διαφορετικά πιάτα για να μοιράζονται στους καλεσμένους, ένας τρόπος φαγητού που είναι συνυφασμένος με την Ελληνική κουλτούρα. Στο THAMA βασικός σκοπός είναι να διατηρηθεί η αγνότητα και η αυθεντικότητα της ελληνικής κουζίνας, με ένα αυθεντικό μενού μέσα από μια σύγχρονη οπτική γωνία.  Το THAMA αγαπά την Μεσογειακή διατροφή, όχι μόνο ως κουζίνα αλλά επίσης και ως τρόπο ζωής.  Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση στο πως τα τόσο εκλεπτυσμένα προϊόντα της Τήνου, συνδυάζονται με την σύγχρονη μαγειρική τέχνη, σε έναν αέναο καμβά μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας.  Οι γεύσεις, τα αρώματα και η φρεσκάδα αποτελούν τα βασικά στοιχεία όλων των πιάτων. Σταθερές αξίες του Δημήτρη Κατριβέση παραμένουν η αειφορία και η οικολογική συνείδηση στην κουζίνα. Παράλληλα, οι γευστικές εμπειρίες, τα ταξίδια, οι μαγειρικές γνώσεις και κυρίως η δημιουργικότητά του θα συμπρωταγωνιστούν στα πιάτα του, πάντα σε ισορροπία.


www.thamarestaurant.com


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Ιούλιος 2018

>