top article

Μία πολύ όμορφη συνεργασία με χρώματα ελληνικά και γεύση ακόμη πιο ελληνική λανσάρει το αγαπημένο brand Metaxa με τον καταξιωμένο street artist Cacao Rocks, φέρνοντας στη ζωή μας μία limited edition φιάλη που μυρίζει ελληνικό καλοκαίρι στα νησιά. Η νέα φιάλη αποτίνει φόρο τιμής εκ μέρους του καλλιτέχνη στην Ελλάδα και την οικογενειακή του παράδοση, αλλά ας δούμε τις λεπτομέρειες. 

#Tidbits *: Metaxa Grande Fine by Cacao Rocks


Εδώ και αρκετές δεκαετίες, το μπουκάλι του METAXA Grande Fine έχει καθιερωθεί ως μια μοναδική εικαστική πρόταση που αποτίνει φόρο τιμής στην Ελλάδα, τις παραδόσεις της, τη χειροποίητη δημιουργία, την τέχνη και τον εμπνευσμένο τρόπο ζωής της. Το 2020 ο Οίκος METAXA ζήτησε από τον αναγνωρισμένο street artist Cacao Rocks να προτείνει τη δική του ερμηνεία για αυτό το εμβληματικό αντικείμενο. Το μπουκάλι απεικονίζει σχέδια εμπνευσμένα από τους ανεμόμυλους της Μυκόνου και άλλα κυκλαδίτικα σύμβολα υιοθετώντας τη χαρακτηριστική χρωματική παλέτα του καλλιτέχνη: λευκό για την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, μπλε για το Αιγαίο και χρυσό για τον ήλιο. Η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης του Cacao Rocks για το METAXA Grande Fine προέρχεται από τον Γάλλο παππού του, τον άνθρωπο που ανακάλυψε την Ελλάδα πριν από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ερωτεύτηκε τον πολιτισμό και τις παραδόσεις της. Ταξιδεύοντας στις Κυκλάδες, καλλιέργησε το ταλέντο του στη φωτογραφία. Ένα από τα αγαπημένα του νησιά ήταν η Μύκονος, εκεί όπου αποτύπωσε εκατοντάδες εικόνες της αρχιτεκτονικής, της τέχνης και του κλασικού, μποέμ τρόπου ζωής του νησιού. Ο Cacao Rocks κληρονόμησε όλες τις φωτογραφίες του, εικόνες που φυλά ευλαβικά και τον καθοδηγούν σήμερα στην τέχνη του. Όταν του ζητήθηκε από τον Οίκο METAXA να δώσει την προσωπική του ερμηνεία του Grande Fine, ο καλλιτέχνης αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής στον παππού του ακολουθώντας το μονοπάτι που χάραξε κάποτε στη Μύκονο. Στο νησί, με την αγαπημένη του instant camera στα χέρια, αποφάσισε να τραβήξει τις ίδιες εικόνες που φωτογράφισε ο παππούς του πριν από δεκαετίες. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, ο καλλιτέχνης τις ένωσε με τις πρωτότυπες φωτογραφίες του παππού του για να δημιουργήσει το νέο σχέδιο του METAXA Grande Fine. Με αυτή την εικαστική δημιουργία ο καλλιτέχνης επιθυμεί να εκτιμήσει ο θεατής το άγγιγμα της ελληνικής ψυχής, τον ελληνικό πολιτισμό, τις ελληνικές γεύσεις μέσα από ένα μοναδικό κεχριμπαρένιο ποτό: το METAXA.

cacao rocks x metaxa

Ο Cacao Rocks (κατά κόσμον Ιάσονας Μέγκουλας) είναι Έλληνας καλλιτέχνης που έχει αναπτύξει το δικό του μοναδικό και ιδιαίτερο στυλ δημιουργίας μέσα από τη χρήση των ελληνικών συμβόλων και της λαογραφίας με σύγχρονο και σημερινό τρόπο. Η πολυεπίπεδη δουλειά του έχει λάβει πολλά βραβεία και τον έχει αναδείξει σε μία από τις νέες φωνές της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής της Ελλάδας.

cacao rocks x metaxa

Σχετικά με το METAXA Grande Fine
Το λευκό πορσελάνινο μπουκάλι, διακοσμημένο με πολύχρωμα σχέδια εμπνευσμένα από την ελληνική λαϊκή τέχνη, έχει καθιερώσει το METAXA Grande Fine ως αντικείμενο φετίχ για συλλέκτες και ένα πολύτιμο αναμνηστικό δώρο για όσους ταξιδεύουν στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή η μοναδική γεύση των Μοσχάτων κρασιών Σάμου, των παλαιωμένων οινικών αποσταγμάτων και των μεσογειακών βοτάνων το καθιστά μια εξεζητημένη επιλογή για τους λάτρεις των κεχριμπαρένιων ποτών σε όλο τον κόσμο.
ΕΜΦΑΝΙΣΗ: Σκούρο κεχριμπάρι
ΜΠΟΥΚΕΤΟ: Απαλή δρυς, αποξηραμένο δαμάσκηνο, λευκές σταφίδες και γλυκόριζα
ΓΕΥΣΗ: Στρογγυλή και εκλεπτυσμένη. Ξηρά φρούτα, μοσχοκάρυδο, δρυς και μέλι
ΕΠΙΓΕΥΣΗ: Απαλή και με διάρκεια, με μελωμένα φρούτα και ένα άγγιγμα μπαχαρικών
Το METAXA Grande Fine απολαμβάνεται κατά προτίμηση σκέτο ή με πάγο.

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

 

 

Ιούλιος 2018

>