top article

Οι γαστρονομικές βραδιές που πολύ συζητήθηκαν όλο το καλοκαίρι στο Island με τους διάσημους σεφ να διαδέχονται ο ένας τον άλλον, προς μεγάλη μας χαρά, συνεχίζονται και το χειμώνα, αυτή τη φορά στο κομψό Athénée, το οποίο θα παραχωρεί την κουζίνα του μια φορά κάθε μήνα σε Έλληνες και ξένους chefs που θα ετοιμάζουν ένα ξεχωριστό μενού. Την αυλαία των "Gastronomy Tuesdays” ανοίγει ο πολυσχιδής Αθηναγόρας Κωστάκος την Τρίτη 22 Οκτωβρίου. 

#Tidbits *: Gastronomy Tuesdays

Ο Αθηναγόρας είναι ένας από τους πιο γνωστούς Έλληνες chef  με πολλές επιτυχίες και συνεργασίες με εστιατόρια υψηλού γαστρονομικού επιπέδου. Το όνομα του ακούστηκε για πρώτη φορά ηχηρά όταν κέρδισε τον διαγωνισμό Top Chef. Για μια δεκαετία κρατούσε το τιμόνι στο πολυβραβευμένο για την υψηλή του γαστρονομία Bill and Coo στη Μύκονο. Παράλληλα, είχε την επιμέλεια σε μερικά από τα πιο γνωστά εστιατορικά projects, όπως ο Scorpios και το Branco στη Μύκονο και το Mazi στο Λονδίνο. Τα τελευταία χρόνια ηγείται του εστιατορίου Meraki στο Λονδίνο, το οποίο έχει γίνει σημείο αναφοράς στην πόλη, και το οποίο άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του και στο Ριάντ, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

athenee

To menu της πρώτης Gastronomy Tuesday από τον Chef Αθηναγόρα Κωστάκο, την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 9μμ, θα περιλαμβανει:

Στρείδι / σπινιάλο

Καπνιστός ταραμάς / καμένα λαχανικά / ντομάτα

Χταπόδι / burrata / οξύμελι / ψωμί

Χριστόψαρο / αυγολέμονο / αγκινάρα / πίκλα καρότο - αρακάς

Μάγουλο μπρεζέ / μελιτζάνα miso / πατάτα / κρέμα γραβιέρας

Ελληνικός καφές / λευκή καραμελωμένη σοκολάτα / κάρδαμο / λεμόνι


Athénée, Boυκουρεστίου 9, Αθήνα
Κρατήσεις: 210 3251430


Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information
 

Ιούλιος 2018

>