top article

Διακοπές σημαίνει ελληνικά νησιά, ήλιος, θάλασσα, παραλία, selfies με φόντο το κυκλαδίτικο τοπίο και φυσικά καλό φαγητό. Τρεις νέες αφίξεις, μία στην Πάρο, μία στη Μύκονο και μία στη Σαντορίνη, αξίζουν την προσοχή σου, αφού συνδυάζουν την εξαιρετική πρώτη ύλη με τη δημιουργικότητα στην κουζίνα και προτείνουν πιάτα που αντικατοπτρίζουν επάξια το γαστρονομικό επίπεδο των σεφ τους. 

#Tidbits *: Μύκονος, Πάρος ή Σαντορίνη;

 

Stilvi στην Πάρο
Μία ολοκαίνουρια άφιξη με το όνομα Stilvi στο πολυσυζητημένο φέτος γαστρονομικά νησί της Πάρου έρχεται να αλλάξει τα βράδια μας στη Νάουσα. Η πολύ επιτυχημένη και δυνατή ηγετική ομάδα των αθηναϊκών The Dalliance House και Mr. Peacock έριξε άγκυρα σε ένα εντυπωσιακό εστιατόριο στην κοσμοπολίτικη "συμπρωτεύουσα" του δημοφιλούς νησιού και ανεβάζει τον πήχη τόσο σε επίπεδο κουζίνας όσο και σε επίπεδο μπάρας.

Stilvi

Η γευστική επιμέλεια ανήκει στον πολύ ικανό Βασίλη Τζίμα, που δημιουργεί μία Mediterranean with a twist κουζίνα με αρκετές fusion πινελιές, αλλά χωρίς περιττές υπερβολές και ανούσιες κινήσεις εντυπωσιασμού. Η πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο, πίκλα από καρπούζι, τσίλι, ψητή μανούρα και vinaigrette mirin, το μοσχαρίσιο tataki με ponzu sauce και πουρέ καρότο, το χταπόδι με υφές καρότο αμύγδαλα και γλυκό τζατζίκι, το απάκι κοτόπουλο με μαρμελάδα φάβας, αλλά και οι μαύρες ταλιατέλες με πιπεριές, καπνιστό σολομό και μαστίχα Χίου, το καρέ αρνιού σε κρούστα μυρωδικών με πουρέ ρεβίθι και πέστο βασιλικού με φέτα και η σφυρίδα παναρισμένη σε μανιτάρι με φουντούκι και πουρέ τοπιναμπούρ είναι μερικά μόνο από τα πιάτα μίας κάρτας που συνδυάζει άψογα το διεθνές με το τοπικό στοιχείο και ενσωματώνει δημιουργικά τις πιο δυνατές τάσεις σε παραδοσιακά κυκλαδίτικες συνταγές.

Stilvi

Το μπαρ παίζει επίσης πολύ δυνατά με μία σοβαρή cocktail list, που λειτουργεί και σε λογική pairing και αυτόνομα, χωρίς να απογοητεύει ούτε τους λάτρεις των κλασσικών ούτε όμως και όσους αναζητούν νέες signature εμπειρίες. Πάρε λοιπόν θέση στην μεγάλη μπάρα, πάρε ένα δροσερό κοκτέιλ στο χέρι και προετοιμάσου για μία βραδιά που θα σε αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις και θα θέλεις να επαναλάβεις ήδη την επόμενη ημέρα.

 

 

Nomee

Nomee στη Μύκονο
Πέρσι το πανέμορφο Rocabella Mykonos έδωσε τα χέρια με τον πολύ ταλαντούχο σεφ Μιχάλη Κίκη και καλωσόρισε το εστιατόριο Reeza, που συζητήθηκε πολύ, τόσο μεταξύ των επισκεπτών του νησιού όσο και μέσα στα timeline μας, όπου πρωταγωνίστησε για καιρό. Φέτος, και μετά από μία εκτενέστατη ανακαίνιση, το μυκονιάτικο πολυτελές θέρετρο μας περιμένει σαφώς ανανεωμένο, με μία από τις πιο εντυπωσιακές infinity πισίνες στο νησί, με ένα ονειρικό σπα και με δύο νέα εστιατόρια (συν το ανανεωμένο και βραβευμένο πλέον Reeza που παραμένει και συνεχίζει να λάμπει με τις γαστρονομικές ανησυχίες του), το Nomee και το Cactee. Το Cactee είναι ουσιαστικά ένα lounge bar και αποτελεί την πιο χαλαρή all day πρόταση για φαγητό, cocktails και laid back διάθεση.

Nomee

Tο Nomee είναι εστιατόριο και αποτελεί μία σύγχρονη "ωδή" στη comfort ελληνική κουζίνα, όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από την κορυφαία πρώτη ύλη και τη διακριτική εδώ δημιουργική διάθεση του Μιχάλη Κίκη. Στην ουσία πρόκειται για μία new wave ταβέρνα με αυθεντική ελληνική κουζίνα αλλά πάντα με το ιδιαίτερο twist που τονίζει και τον προσωπικό χαρακτήρα του κάθε πιάτου. Το θέμα εδώ είναι η επιστροφή στην απλότητα και η ανάδειξη της κορυφαίας πρώτης ύλης, που έρχεται απευθείας από την ελληνική γη και τη θάλασσα του Αιγαίου, μέσα από πιάτα που μιλούν σε απευθείας σύνδεση με το ελληνικό καλοκαίρι, όπως οι ντολμάδες, το mini σουβλάκι και οι κεφτέδες γιαουρτλού. Τα γλυκά φέρουν την υπογραφή του ταλαντούχου Σπύρου Αρτελάρη. 

 

 

aressana

Ifestioni Restaurant στη Σαντορίνη
Επίσης μέσα σε ένα πολύ όμορφο ξενοδοχείο, το πολυτελές Aressana Spa Hotel & Suites μέλος των Small Luxury Hotels of the World, το εστιατόριο Ifestioni άνοιξε τις πόρτες του στα μέσα του Μαΐου και μας ταξιδεύει στην ελληνική δημιουργική κουζίνα μέσα από τα πιάτα του ικανότατου σεφ Κώστα Αγγελόπουλου. Ο πολύ όμορφος χώρος δίπλα ακριβώς στην εντυπωσιακή πισίνα μιλάει για την ελληνική γευστική παράδοση της Σαντορίνης (άλλωστε το νησί βρίθει εξαιρετικής πρώτης ύλης και μακράς μαγειρικής ιστορίας) μέσα από μία απολύτως σύγχρονη γλώσσα τόσο ως προς την παρουσίαση όσο και ως προς την εκτέλεση.

aressana

Το μενού του σεφ βασίζεται στην ελληνική και κυρίως στην τοπική πρώτη ύλη -στο βαθμό που αυτό είναι πάντα εφικτό. Κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι η παρουσία 12 διαφορετικών ελαιολάδων από διάφορες περιοχές της χώρας, που είτε βρίσκονται μέσα στα πιάτα είτε και σερβίρονται ως καλωσόρισμα με σπιτικό ζυμωτό ψωμί (κορυφαία εμπειρία!). Το degustation menu προσφέρεται σε δύο εκδοχές, μία των 5 και μία των 7 πιάτων, και περιλαμβάνει γεύσεις αληθινές αλλά ταυτόχρονα κομψές, βαθιά νόστιμες και συνάμα έξυπνα εκλεπτυσμένες. Η αθηναϊκή σαλάτα με καθαρό φιλέτο ψαριών, καβούρι, πεπόνι, αυγά σολομού, νερό κατσούνι και μαρούλι της θάλασσας, τα χτένια με κρέμα κουνουπίδι, μαντιλίδες, κάπαρη, χοιρινό, πράσινο μήλο και καπνιστό ελαιόλαδο, το γιουβέτσι με κριθαράκι, μελάνι σουπιάς, καραβίδα, γαρίδα, κάπαρη, αυγοτάραχο και κίτρο, το surf n turf με κοκκοράκι, κρέμα φασολάδας, γαρίδα, λουκάνικο και καρδαμίδες, αλλά και το αρνί που μαγειρεύεται για 20 ώρες πριν φτάσει απίστευτα ζουμερό και γευστικό μπροστά σου, είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που θα ξεχωρίσεις απευθείας από το μενού. 

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Ιούλιος 2018

>