top article

Δημοφιλέστερα άρθρα

  1. Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις Ζώδια: Εβδομαδιαίες προβλέψεις
  2. Η Kate Middleton φόρεσε μία τέλεια ζιπ κιλότ και είναι από τα ZARA Η Kate Middleton φόρεσε μία τέλεια ζιπ κιλότ και είναι από τα ZARA
  3. Τι πραγματικά συμβαίνει στο μυαλό μας όταν ερωτευόμαστε; Τι πραγματικά συμβαίνει στο μυαλό μας όταν ερωτευόμαστε;
  4. Τα κλασικά κομμάτια που φοράμε κάθε φθινόπωρο Τα κλασικά κομμάτια που φοράμε κάθε φθινόπωρο
  5. Η Bella Hadid έκοψε τα μαλλιά της υιοθετώντας την τάση της σεζόν Η Bella Hadid έκοψε τα μαλλιά της υιοθετώντας την τάση της σεζόν
  6. Η βασίλισσα Letizia φόρεσε το σακάκι που πρέπει να βρίσκεται και στη δική σου ντουλάπα Η βασίλισσα Letizia φόρεσε το σακάκι που πρέπει να βρίσκεται και στη δική σου ντουλάπα
  7. Η Ελένη Μενεγάκη πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια του Pink Ribbon Bracelet Η Ελένη Μενεγάκη πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια του Pink Ribbon Bracelet
  8. Μόδα Άνοιξη Καλοκαίρι 2020 | Η Victoria Beckham ξέρει τι θέλουν οι γυναίκες Μόδα Άνοιξη Καλοκαίρι 2020 | Η Victoria Beckham ξέρει τι θέλουν οι γυναίκες
  9. Αυτή η εμφάνιση της Caroline de Maigret είναι ο ορισμός της απόλυτης κομψότητας Αυτή η εμφάνιση της Caroline de Maigret είναι ο ορισμός της απόλυτης κομψότητας
  10. Τέταρτη εγκυμοσύνη για την Kate Middleton; Η αλλαγή στην εμφάνισή της Τέταρτη εγκυμοσύνη για την Kate Middleton; Η αλλαγή στην εμφάνισή της
  11. Οι Instagram λογαριασμοί που θα δώσουν την τέλεια έμπνευση για το σπίτι σου Οι Instagram λογαριασμοί που θα δώσουν την τέλεια έμπνευση για το σπίτι σου
  12. Αυτή η συλλογή του Ralph Lauren είναι αφιερωμένη στο στυλ της Rachel Green Αυτή η συλλογή του Ralph Lauren είναι αφιερωμένη στο στυλ της Rachel Green
  13. Τα πιο iconic μαύρα φορέματα στην ιστορία του κινηματογράφου Τα πιο iconic μαύρα φορέματα στην ιστορία του κινηματογράφου
  14. LFW: Αυτές είναι οι τσάντες που κρατούν τώρα οι fashionistas LFW: Αυτές είναι οι τσάντες που κρατούν τώρα οι fashionistas

Ο πανέμορφος κήπος του νεοκλασικού κτηρίου που από το χειμώνα φιλοξενεί ξανά το Cash στο Κεφαλάρι αποτελεί αδιαμφισβήτητο summer-statement, καθώς δεν το λες και απόλυτα "καλοκαίρι" αν δεν περάσεις μία βόλτα (και δεν βγάλεις και μία selfie) από εκεί. Φέτος, με το Cash σε επίσημη θερινή διάθεση η μπάρα έχει κυριολεκτικά ανθίσει με πολύχρωμα λουλούδια και σε προσκαλεί για δροσερές βραδιές με ένα creative cocktail στο χέρι, ενώ η κουζίνα του Χρόνη Δαμαλά παρουσιάζει ίσως το καλύτερο μενού που έχω δοκιμάσει αυτή τη σεζόν στην πόλη. Στην επιμέλεια των cocktail βρίσκεται ο αγαπημένος γνώριμος Σπύρος Κερκύρας και στη μπαρα ως Head Bartender ο πολύ ταλαντούχος Νίκος Νικολαϊδής, ενώ σταθερά ο δύσκολος και απαιτητικός ρόλος του manager-οικοδεσπότη βρίσκεται στα έμπειρα χέρια του "ευζωϊστή διευθυντή εστιατορίων", όπως ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει τον εαυτό του σε μία παλαιότερη συνέντευξή του, Νεκτάριο Ντάλλα. Με λίγα λόγια μία ομάδα υπερταλαντούχων ανθρώπων σε ένα παραδεισένιο κήπο, το λες και εγγυημένη συνταγή επιτυχίας.

#Tidbits *: Fusion Beauty

Εκεί λοιπόν κάτω από τα πολύχρωμα λουλούδια βρέθηκα με δύο αγαπημένες συναδέλφους, ήπιαμε υπέροχα cocktails, φάγαμε (πολλές #clearlynotonadiet) και εξαιρετικές γεύσεις και από κοινού συμφωνήσαμε πως "εδώ θα ξανάρθουμε σίγουρα και σύντομα". Ώρα όμως να μιλήσουμε για το φλέγον ζήτημα αυτής της στήλης: το φαγητό και το ποτό.

cash


Ως welcome cocktail μας υποδέχθηκε ένα δροσερό "The Lychee" με βότκα αρωματισμένη με λεμόνι, σιρόπι lemongrass, πουρέ από λίτσι και λικέρ λίτσι. Ένα ισορροπημένα sour cocktail, πολύ αρωματικό και ιδιαίτερο και σίγουρα πολύ ταιριαστό με τις fusion γεύσεις που ακολούθησαν. Παρακαλώ όποιος θέλει να ξεκινήσει δίαιτα, να σταματήσει να διαβάζει τώρα!

cash


Πρώτο εμφανίστηκε ένα Hamachi Tartar, ταρτάρ μαγιάτικο με αβγά χελιδονόψαρου, spicy yuzu και rice crackers. Ένα πιάτο τέλεια όξινο και δροσερό, με το spiciness του yuzu να είναι ακριβώς τόσο όσο το θες, χωρίς καμία υπερβολή.

cash

Σχεδόν ταυτόχρονα κατέφθασε και ένα Maguro Tataki, ένας τόνος tataki με σαλάτα από φύκια και σος σόγιας με εσπεριδοειδή και 

cash

Ένα Suzuki Ceviche, ένα μαγικό λαβράκι σεβίτσε με γάλα τίγρης κουμ κουάτ και passion fruit. Ένα από εκείνα τα πιάτα που απλώς δεν θέλεις να τελειώσει και κοιτάς ύπουλα τη διπλανή σου για να φας τη μπουκιά της. 

cash

Σε αυτό περίπου το σημείο εμφανίστηκε και το επόμενο cocktail -κάπου εδώ να πω πως το σέρβις στο Cash είναι σαν μαγική εικόνα: δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς τι θέλεις και στο έχουν φέρει ήδη. Ο Μίμης Αρέφ που διευθύνει την ορχήστρα του σέρβις και όλη η ομάδα του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Τι έλεγα; Α ναι, το cocktail λοιπόν ήταν ένα Smoky Cash που παντρεύει τεκίλα και μεσκάλ με ανανά, πουρέ καρύδας και ένα blend από πιπεριές και είναι όντως τόσο εξωτικό και τόσο τέλειο όσο ακούγεται. Αν έβαζα βαθμούς, σαν τις εκπομπές στην τηλεόραση, θα έβαζα 10 με τόνο. 

cash

Και μετά, εκεί που λες "πόσο καλύτερο μπορεί να είναι το επόμενο πιάτο από το Suzuki Ceviche;”, έρχεται η Gyoza με γαρίδες, chilli, lemongrass και Kosho mayo, τέλεια περασμένη από το τηγάνι για ακριβώς το χρόνο που χρειάζεται για να κάνει αυτή τη χρυσαφένια κρούστα από τη μία μεριά και να παραμείνει ζουμερή και μεταξένια από την άλλη και δεν το πιστεύεις. Αλλά επειδή ο Δαμαλάς έχει και άλλους άσσους στη μαγειρική του ποδιά, θα σου πω πως στην πορεία της βραδιάς ήρθαν και άλλα πιάτα που είχαν ακριβώς τον ίδιο αντίκτυπο. 

​​​​cash

Τα Gyu Kushi, μοσχαρίσια skewers με τεριάκι σος, ήταν λαχταριστά και τέλεια ψημένα. Και τα Nigiri σολομού, τόνου, μαγιάτικου και λαβράκι, υψηλότατου επιπέδου και εκτελεσμένα στην εντέλεια από τον native sushi chef. Και μια και πιάσαμε το sushi, θα παρατυπήσω και θα μπερδέψω τη σειρά, για να πλέξω το εγκώμιο του Tuna Volcano Roll. Avocado, chilli, ιαπωνική μέντα, spicy μαγιονέζα και ταρτάρ τόνου στην κορυφή. Εάν το sushi ήταν έτσι πάντα, δεν θα έτρωγα ξανά τίποτα άλλο στη ζωή μου, ούτε παγωτό, αλήθεια!

cash

Όχι δεν λέω αλήθεια, θα έτρωγα και το Bao που ήρθε μετά, που να πω την αμαρτία μου δεν θυμάμαι πως το λένε, αλλά έχει μέσα παναρισμένο κοτόπουλο ζουμερό μέσα και τραγανό απέξω και σος από κάρι και φυστικοβούτυρο και είναι τόσο συνεφένιο και όσο πρέπει κολλώδες, όπως φαντάζομαι στα όνειρα μου πως είναι τα bao στην Ασία σε κάθε γωνιά του δρόμου. 

cash

Τελευταίο από τα πρώτα, πριν περάσω στα κυρίως (ναι φάγαμε και κυρίως και φέτος νομίζω δεν έχει παραλία για εμάς!), θέλω να μνημονεύσω το Ebi Tempura, τις γαρίδες τεμπούρα δηλαδή με κάρυ, μαγιονέζα και νιφάδες τεμπούρας που ήταν πεντανόστιμες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Κλασσικές αξίες: black code marinated in yuzu miso sauce by @polychronis at @cash_athens . @nektarios.ntallas key-roled as the perfect host , @spyros_kerkyras and @nicolaidis.nicos responsible for the amazing cocktails. #madamefigaro #madamefigarogr #tidbits #tidbitsblog #kounellylife #newmenu #clearlynotonadiet #summer2019 #fusion

A post shared by Nelly Kalamara (@kounelly) on

 

Στα κυρίως λοιπόν παίξαμε με το iconic της κουζίνας αυτής Black Cod, που όπως και να το κάνεις είναι σταθερή αξία, που ποτέ δεν μπορείς να πεις πως δεν θα το δοκιμάσεις καθόλου. Εδώ μαρινάρεται δύο ημέρες μέσα σε yuzu miso sauce, από όπου αντλεί όλα τα αρωματικά και τα γευστικά του στοιχεία και κατά το ψήσιμο του χαρίζει αυτό το χρυσαφένιο χρώμα, και σερβίρεται με ανάλαφρο ρύζι ατμού. 

cash


Και με ένα δυνατό Rib Eye, που πέρασε ακριβώς όσο χρειαζόταν από τη φωτιά, και ήρθε με ψητά λαχανικά και μία φανταστική wasabi bearnaise και λαχταριστές steak fries, που όσο μιλούσαμε όλο και βουτούσαμε μία στη σος και κοιτούσαμε ενοχικά η μία την άλλη. 

cash

Και επειδή φυσικά στη δική μας τη δουλειά, δεν υπάρχει καμία πραγματική αιδώς, φάγαμε και γλυκά. Με την εκπληκτικά κομψή και ντελικάτη Green Tea Crème Brûlée να κερδίζει στα σημεία με το τέλειο "κρακ" που έκανε το κουτάλι κάθε φορά που έσπαγε την καραμελωμένη επιφάνεια

cash

Και το Roasted Pineapple με τον καραμελωμένο ανανά, το μπισκότο αμυγδάλου και το παγωτό βανίλια να είναι αντάξιο του μενού και να αποδεικνύει πως ο Χρόνης είναι μάχιμος και ως pastry chef, ακόμη και για μένα που δεν με λες και φίλη του ανανά. 


Info: Θ. Δηληγιάννη 54, Κηφισιά, 21 2100 4772

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Ιούλιος 2018

>