top article

Η αλήθεια είναι πως δεν γίνεται να μιλήσουμε για πιο κέντρο της πόλης, αφού το design & art friendly ξενοδοχείο του γνωστού ομίλου Grecotel, το Pallas Athena με τα όμορφα χρώματα και την ultra-pop διάθεση, βρίσκεται στην πλατεία Κοτζιά την οποία ατενίζει και από την δροσερή βεράντα του εστιατορίου του. Εκεί, στο εστιατόριο του πρώτου ορόφου -όπου σερβίρεται και το εξαιρετικό πρωινό με την ειδική κρητική γωνιά που ξετρελαίνει Έλληνες και ξένους- μπορείς όλη μέρα να απολαύσεις ένα χαλαρό lunch με comfort ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις with a twist, που βασίζονται πάντα στην κορυφαία πρώτη ύλη, χαρακτηριστικό όλων των εστιατορίων της Grecotel, γεγονός που το κάνει ιδανικό, μαζί με την κεντρική τοποθεσία του, για business lunches και meetings ή για χαλαρές during the day γευστικές συναντήσεις. Ο executive chef του ομίλου Grecotel, ο ταλαντούχος Σάκης Τζανέτος, έχει επιμεληθεί όλα τα μενού του εστιατορίου, αλλά στην κουζίνα βρίσκεται καθημερινά ο ικανότατος Θανάσης Κούδας (άρτι αφιχθείς από το πολυτελές Mykonos Blu Exclusive resort στην Ψαρού) που βάζει τη δική του πινελιά στην εκτέλεση των πιάτων. Εγώ λοιπόν βρέθηκα εκεί μία Τετάρτη βράδυ για ένα early dinner και οφείλω να ομολογήσω πως εντυπωσιάστηκα, τόσο από τις γεύσεις -τις οποίες θα συζητήσουμε αναλυτικά παρακάτω- όσο και από τη συνολική ατμόσφαιρα, που μου έβγαλε κάτι πολύ όμορφο και χαλαρό, ξεκάθαρο και φιλικό. Καθισμένη αναπαυτικά στα τέλεια στρωμένα τραπέζια της βεράντας, ξεκίνησα με ένα δροσερό κοκτέιλ, ατενίζοντας μία από τις πιο κεντρικές πλατείες της Αθήνας, περιμένοντας την παρέα μου.

#Tidbits *: Urban Fine Dining

Το δείπνο ξεκίνησε με ζεστό ψωμί του ονείρου, που φτιάχνεται εντός του εστιατορίου παρακαλώ (εντάξει με ξέρεις καλά πια μετά από τόσα χρόνια και εμένα και την τρέλα μου με το ζεστό, χειροποίητο ψωμί), και τραγανά -επίσης χειροποίητα- κριτσίνια, συνοδευόμενα από παραδοσιακές κρητικές νοστιμιές, όπως ασκορδουλάκοι με λαδολέμονο και υπέροχη αγκινάρα. 

grecotel pallas athena

Εν συνεχεία περάσαμε στο ορεκτικό-έργο τέχνης, φαίνεται και από τη φωτογραφία θαρρώ, όπου γεύση και εμφάνιση συναγωνίζονταν σε βαθμολογία. Ολόφρεσκο χτένι σοτέ, κεντρικά καθισμένο πάνω σε βελούδινο πουρέ-μους αρακά και διανθισμένο με τρούφα και τραγανό προσούτο. Τέλειο το ψήσιμο στο χτένι που κέρδιζε με το γεμάτο και ζουμερό δάγκωμα και έδενε τέλεια με τον έξτρα φινετσάτο πουρέ. Ένα πιάτο που κερδίζει τις εντυπώσεις αλλά και το έξυπνο πάντα παιχνίδι της εναλλαγής των υφών. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mediterranean comfort at its very best by @thanasiskoudas and @tzan_chef in the brand new summer menu of @grecotelpallasathena #madamefigaro #madamefigarogr #tidbits #tidbitsblog #kounellylife #clearlynotonadiet #newmenu #grecotel #mygrecotel #urban #cityhotel #visitgreece #greeksummer

A post shared by Nelly Kalamara (@kounelly) on

Επόμενη, ultra-Mediterranean, κομψά comfort, φουλ καλοκαιρινή και εξαιρετικά λαχταριστή στάση, το κριθαρότο με καραβίδες και βασιλικό. Το χύλωμα του αριστοτεχνικό και η νοστιμιά του βαθιά και αληθινή, να σου μιλάει για τα καλοκαιρινά βράδια στο νησί, που πλέον δεν αργούν να φτάσουν. 

grecotel pallas athena

Μετά περάσαμε σε μία πολύ σωστά ψημένη ταλιάτα, με σωστό αλάτι, σωστή παρουσίαση, σωστές ισορροπίες, που συνοδευόταν από μία baby σαλάτα επίσης σωστά ντρεσαρισμένη και όμορφα δροσερή. 

grecotel pallas athena

Η σφυρίδα με κρέμα σελινόριζας, λαχανικά γλασέ και σος από λεμόνι θεωρώ πως εύκολα στέφθηκε η βασίλισσα της βραδιάς τόσο με την εντυπωσιακότατη εμφάνισή του πιάτου όσο και με την εξαιρετική του εκτέλεση. Το ζουμερό και αριστοτεχνικά ψημένο ψάρι αλληλοσυμπληρωνόταν τέλεια με τα γλασαρισμένα λαχανικά, ενώ η οξύτητα της σος ήταν ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι. Ένα πιάτο γευστικό, ελαφρύ και ισορροπημένο, ό,τι πρέπει για ένα κομψό αλλά και νόστιμο δείπνο με μεσογειακό ταμπεραμέντο και θαλασσινή αύρα. 

grecotel pallas athena

Το γλυκό ήταν πραγματική υπερπαραγωγή, αποτυπώνοντας έναν έξυπνα δημιουργικό διάλογο του σεφ τόσο με την παράδοση όσο και με τις σύγχρονες τεχνικές, αφού το εκμέκ καταϊφι, η μαστίχα και το παγωτό καιμάκι των παιδικών μας χρόνων ενώθηκαν σε ένα μοντέρνο dessert με ξεκάθαρα insta-friendly χαρακτήρα και υπέροχη γεύση. 

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Ιούλιος 2018

>