top article

Εντάξει πραγματικά δεν υπάρχει πιο θεϊκό γλυκό από τα macaron, εφόσον αυτά είναι όντως συννεφένια και καλοφτιαγμένα, όπως τα βρίσκεις στα καλά ζαχαροπλαστεία του Παρισιού. Στη χώρα μας macaron αυτού του επιπέδου βρίσκεις σε ελάχιστα σημεία, μεταξύ των οποίων πρώτη και καλύτερη η Μεγάλη Βρεταννία. Άλλωστε το διαχρονικά κομψό ξενοδοχείο ξέρει να κρατά ψηλά τον πήχη σε όλα τα επίπεδα και ως εκ τούτου η επιμέλεια των γλυκών του, όπως άλλωστε και του "αδελφού" ξενοδοχείου King George, ανήκει στο διάσημο και πολυβραβευμένο Γάλλο Chef Patissier Arnaud Larher. 

#Tidbits *: Macaron Masterclass


Τα macaron που θα βρεις εδώ είναι ένα πραγματικό όνειρο, είναι όπως ακριβώς God intended them to be: συννεφένια, τόσο όσο πρέπει γλυκά, τόσο όσο πρέπει αφράτα, κομψά και απλώς θεϊκά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν μπορείς να διανοηθείς πόσο θεϊκά είναι τα macaron του @larher_paris_tokyo_athens στο @hotelgrandebretagne ! #arnaudlarherinathens #macaronsbyarnaud #hotelgrandebretagne #madamefigaro #madamefigaror #tidbits #tidbitsblog #kounellylife #clearlynotonadiet #macaron #macaronmasterclass #masterclass #frenchmacaron #foodporn

A post shared by Nelly Kalamara (@kounelly) on

Κυκλοφορούν σε πανέμορφα κουτάκια και σε κλασσικές αλλά και ανατρεπτικές γεύσεις, έτσι εκτός από σοκολάτα, βανίλια, φιστίκι και λεμόνι, στο GB Corner Gifts & Flavors θα βρούμε και macaron χαλβά, μαστίχα, λουκούμι, ginger-lime, passion fruit, mille fleurs, ενώ τώρα τα συναντούμε και σε XL μέγεθος, για να ξεγελιόμαστε και να λέμε στον εαυτό μας πως έχουμε φάει μόνο ένα. 

gb macaron masterclass

Και τώρα να έρθω στο προκείμενο, δηλαδή πως ο ίδιος ο Arnaud Larher μαζί με τους εξαιρετικούς και πολύ έμπειρους ζαχαροπλάστες των δύο ξενοδοχείων, τον Ευγένιο Βαρδακαστάνη και το Γιάννη Κίκιρα, μας έδωσαν την ευκαιρία να φτιάξουμε μόνοι μας macaron… εντάξει όχι με την ίδια επιτυχία, αλλά είχε πολύ πλάκα. 

gb macaron masterclass
Η Χριστίνα Τζιάλλα, ο Γιάννης Κίκιρας και εγώ στην βεραμάν ομάδα. 

 

Μαζευτήκαμε λοιπόν και βάλαμε τα δυνατά μας και έχω να σας πω πως το να φτιάχνεις macaron είναι πολύ πιο δύσκολο από όσο φαίνεται.

gb macaron masterclass
Ο Arnaud Larher, η Χριστίννα Παπαθανασίου και ο Αλέξης Επιθυμιάδης στην κίτρινη ομάδα. 

 

Χωριστήκαμε σε ομάδες, ανακατέψαμε υλικά, χτυπήσαμε στο μίξερ, χύσαμε πράγματα στο πάτωμα, σπάσαμε τα νεύρα των εξαιρετικά υπομονετικών καθηγητών μας (θαύμασα την υπομονή τους), προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ομοιόμορφες φόρμες,

gb macaron masterclass

εντάξει δεν τα καταφέραμε και πολύ, αλλά διασκεδάσαμε με την καρδιά μας και, για καλή μας τύχη, απολαύσαμε τα αυθεντικά macaron του Arnaud Larher και όχι τα δικά μας. Σε ένα από τα προσεχή τεύχη της Madame Figaro θα σου έχω και τη συνταγή, αν θέλεις να το τολμήσεις και εσύ στο σπίτι!

gb macaron


Και για να κάνουμε και λίγη "ιστορία" σου λέω πως η πρώτη γραπτή συνταγή macaron εμφανίστηκε το 17ο αιώνα στη Γαλλία, ενώ λίγο αργότερα, οι αδελφές Marguerite και Marie-Elisabeth πουλούν τα χειροποίητα μακαρόν τους κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης και μένουν στην ιστορία ως ‘Soeurs Macarons’. Πυραμίδες με μακαρόν στόλιζαν και τις μεγαλοπρεπείς δεξιώσεις της Μαρίας Αντουανέτας, η οποία τα λάτρευε! Στις μέρες μας η 20η Μαρτίου είναι πλέον η Παγκόσμια Ημέρα Macaron! 

#arnaudlarherinathens
#macaronsbyarnaud
#hotelgrandebretagne
GB CORNER GIFTS & FLAVORS:
Ανοιχτά Δευτέρα-Παρασκευή 11.00-20.30
Σάββατο 10.00-20.30
τηλ. 210-3330750

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Ιούλιος 2018

>