top article

Πέρσι το καλοκαίρι για πρώτη χρονιά ζήσαμε το Explore Greece, την όμορφη σύμπραξη των πολυβραβευμένων The Clumsies (#7 στον οδηγό-βίβλο World’s 50 Best Bars) με το Metaxa που μας ταξίδεψε στις Κυκλάδες παρέα με ονόματα θρύλους του διεθνούς bartending και διαφήμισε τις ομορφιές της χώρας μας στα πέρατα του κόσμου με motto #dontdrinkexplore. Φέτος το πολύ επιτυχημένο project συνεχίζεται με προορισμό το μεγαλύτερο και πιο "πλήρες" ελληνικό νησί, την Κρήτη. On board θα βρίσκονται, φυσικά οι δικοί μας διεθνώς αναγνωρισμένοι bartenders Βασίλης Κυρίτσης και Νίκος Μπάκουλης και μαζί τους τρία πολύ σημαντικά ονόματα της παγκόσμια bar σκηνής, οι Jillian Vose, Philip Bischoff και Shingo Gokan. Με σύνθημα Explore Crete: One Boat, One Island, Three Events, ένα πλήρωμα πέντε κορυφαίων bartenders από όλων τον κόσμο, ξεκινά ένα κλασσικό ιστιοπλοϊκό ταξίδι με προορισμό την Κρήτη, στην διάρκεια του οποίου κάνει τρεις στάσεις σε τρεις εκπληκτικούς προορισμούς για τρεις μοναδικές εμπειρίες.

#Tidbits *: Sail Away

1η στάση: Εξερεύνηση του φυσικού τοπίου της Κρήτης στο Daios Cove με τον Philip Bischoff. Ένα αποκλειστικό cocktail πάρτι με θέα το ηλιοβασίλεμα στον παρθένο κόλπο του Daios Cove στο Βαθύ Αγίου Νικολάου με τον Philip Bischoff.


2η στάση: Εξερεύνηση της κρητικής γης στο Peskesi με τον Βασίλη Κυρίτση και τον Νίκο Μπάκουλη. Ένα υψηλών προδιαγραφών μάθημα cocktail στην καλά κρυμμένη, Βιολογική Φάρμα του εστιατορίου Peskesi. 

 

3η στάση: Εξερεύνηση της νυχτερινής ζωής της Κρήτης στα Χανιά με τους Jillian Vose και Shingo Gokan. Η νύχτα ξεκινάει με μία πλήρης κρητική γαστρονομική εμπειρία στο γραφικό λιμανάκι των Χανίων. Στην συνέχεια ακολουθεί ένα πάρτι στο Café Boheme με τον Shingo Gokan από το Speak Low της Σαγκάη, και την Julian Vose του Dead Rabbit της Νέας Υόρκης.

Εμπνευσμένοι από τα θαύματα της Κρήτης, ο κάθε bartender θα δημιουργήσει από πέντε μοναδικά METAXA cocktails 12 stars σε κάθε μία από τις παραπάνω μαγευτικές τοποθεσίες. Η φετινή εκδοχή είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στους κορυφαίους bartenders παγκοσμίως, και στων υψηλών προδιαγραφών μαθημάτων που θα προσφέρουν τρεις ανεπανάληπτες εμπειρίες. Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό το οποίο θα έχει την ευκαιρία να ζήσει μία μαγευτική εμπειρία. 

metaxa

Philip Bischoff
Μπαρ Μανχάταν - Σιγκαπούρη, Beverage Manager ξενοδοχείο Four Seasons, Μπανγκόκ - Ταϊλάνδη
Ξεκινώντας το mixology σε ηλικία 23 ετών, ο Philip έφτιαχνε cocktails για το Le Lion - Bar de Paris, στο οποίο απονεμήθηκε το Best New International Bar από το Tales of the Cocktail. Το 2013, ήταν μέλος της ομάδα του Amano στο Βερολίνο όταν κέρδισαν τον περίφημο τίτλο του Best Hotel Bar και Bar Team στα Βραβεία Mixology Bar. Το 2015, ο Philip εντάχθηκε στην ομάδα του βραβευμένου Manhattan στο Regent της Σιγκαπούρης όπου διηύθυνε το Friends of Manhattan Series, μία πρωτοβουλία που ενθαρρύνει νέες συνεργασίες μεταξύ ποτοποιών και διαφορετικών bartenders από όλο τον κόσμο. Από τον Απρίλιο του 2019 ο Philip είναι Beverage Ambassador για το Four Seasons Hotel, στην Μπανγκόκ.

metaxa

Shingo Gokan
Speak Low μπαρ, Σαγκάη - Κίνα
Από τότε που ξεκίνησε την καριέρα του στο Τόκιο το 2001, ο Shingo Gokan κέρδισε μια σπάνια διάκριση: η πιστοποίηση ως "Venenciador" / Sherry Sommelier στην Ισπανία. Εργάστηκε ως επικεφαλής bartender και διευθυντής μπαρ στο Angel’s Share της Νέας Υόρκης. Έγινε ο πρώτος guest bartender στο American Bar του ξενοδοχείου Savoy στο Λονδίνο και σήμερα διευθύνει το Speak Low, το 20ο καλύτερο μπαρ στον κόσμο.

metaxa

Jillian Vose
The Dead Rabbit Νέα Υόρκη - ΗΠΑ
Η Jillian Vose έχει διακριθεί ως μία από τους 10 Καλύτερους Αμερικανούς Bartender στα Βραβεία Spirited Awards από το Tales of the Cocktail το 2017.  Έχει βοηθήσει στο ν’ ανοίξουν τα μπαρ Maison Premiere και το Clover Club στο Μπρούκλιν, και έγινε η Bar Manager στο Death & Co. Το 2013 κέρδισε τα βραβεία StarChefs Rising Stars Awards καθώς επίσης διαθέτει πιστοποιητικό sommelier πρώτου επιπέδου από την Βοστώνη και εν τέλη εντάχθηκε στο The Dead Rabbit στο Lower Manhattan ως διευθύντρια μπαρ και διευθύντρια ποτών. Χάρη στο ταλέντο της, το μπαρ έχει κερδίσει οκτώ Spirited Awards από τα Tales of the Cocktails και κατέλαβε την 16η θέση το 2018, από το World’s Best Bar, το κορυφαίο βραβείο της βιομηχανίας.

Βασίλης Κυρίτσης
The Clumsies, Αθήνα - Ελλάδα
Το 2012, ο Βασίλης κέρδισε το παγκόσμιας κλάσης βραβείο του Greek Bartender of the Year ως ο καλύτερος bartender της Ελλάδας, με ταυτόχρονη συμμετοχή στα προκριματικά της Ευρώπης και του κόσμου. Μετά από αυτή την επιτυχία, εργάστηκε, στο Gin Joint στην Αθήνα και στη συνέχεια στο θρυλικό Drink Factory στο Λονδίνο. Από το 2014, είναι μέλος της ομάδας του The Clumsies.


Νίκος Μπάκουλης
The Clumsies, Αθήνα - Ελλάδα
Ο Νίκος είναι επαγγελματίας bartender με 12 χρόνια εμπειρίας, εργάστηκε στη Θεσσαλονίκη για cocktail bar Piccadilly και Spitaki πριν αποτελέσει μέλος της ομάδας του Gin Joint στην Αθήνα. Το 2011, του απονεμήθηκε ο τίτλος ‘Bartender of the Year’ στην παγκόσμια τάξη της Ελλάδας. Από το 2016, ο Νίκος είναι bartender και συνιδιοκτήτης του The Clumsies. Θεωρεί το επάγγελμά του "την πιο δημιουργική δουλειά στον κόσμο".

Για περισσότερα tidbits και γευστικές ανταποκρίσεις τη στιγμή που συμβαίνουν ακολουθήστε το @kounelly στο Instagram. 

* Tidbit : a small piece of food
              : a small piece of news or interesting information

Ιούλιος 2018

>