top article

Το ότι τα κοσμήματα μπορούν να αναβαθμίσουν και δη και να απογειώσουν μία εμφάνιση, δεν είναι κάτι καινούριο. 

Προσωπικά το επιβεβαιώνω κάθε φορά που προσθέτω κάποιο κόσμημα στην -απλή κατά τα άλλα- εμφάνισή μου και αυτόματα το αποτέλεσμα λαμβάνει μία άλλη διάσταση, λιγότερο αναμενώμενη και πολύ πιο ενδιαφέρουσα. 

Υπάρχουν τα statement κοσμἠματα, τα άλλοτε βαρύτιμα δηλαδή κομμάτια και άλλοτε απλώς βαριἀ τα οποία συγκεντρώνουν όλα τα βλέμματα από μίλια μακριά. Είναι εκείνα τα κομμάτια που συνήθως επιτάσσουν minimal εμφανίσεις και πρέπει να φοριούνται με φειδώ, διαφορετικά το σύνολο κινδυνεύει να χαρακτηριστεί "φορτωμἐνο". 

Από την άλλη πλευρά του νομίσματος, υπάρχουν τα λιτά κομμάτια, με τις λεπτές γραμμές, τα φίνα υλικά και τα γεωμετρικά σχήματα. Διαθέτουν στην επιφάνεια τους μικρές δόσεις από μπριγιάν και διαμάντια, ενώ αν υπήρχε μία λέξη να τα χαρακτηρίσει αυτή αδιαμφισβήτητα θα ήταν η "κομψότητα". Ο λόγος είναι γιατί τέτοια κομμάτια μπορούν να ενταχθούν σε οποιαδήποτε εμφάνιση, χωρίς τον φόβο να την υπερφορτώσουν. Συγκεκριμένα, αν αυτά τα κοσμήματα ειχαν ζώδιο μάλλον θα ήταν ζυγοί, καθώς έχουν μια απίστευτη ικανότητα να κρατούν τις ισορροπίες. (Μόνο αυτό ξέρω για τους ζυγούς βέβαια!)

Τίποτα δεν είναι τυχαίο όμως, καθώς ζυγός στο ζώδιο είναι και η σχεδιάστρια κοσμημάτων Κατερίνα Κουλουμπούρου. Τη γνωρίσαμε μέσα από το brand της KK Jewelry Lab, με το οποίο πριν λίγα χρόνια σύστησε εκ νέου τα κοσμήματα της οικογενειακής επιχείρησης, που μετρά 40 χρόνια στον χώρο της υψηλής κοσμηματοποιίας, και πλέον την έχουμε αγαπήσει για την ευρηματικότητα της στο design αλλά και για τη μοντέρνα της ματιά. 

(Off the Record) The one with all the "ΚΚ Jewelry Lab" pieces

Είχα λοιπόν την ευκαιρία να την επισκεφτώ στον υπέροχο και πλήρως ανακαινισμένο χώρο που διατηρεί σε έναν όμορφο πεζόδρομο στο Βύρωνα. Εκεί βρίσκεται το showroom αλλά και το εργαστήριο της, ή αλλιώς η Εδέμ της Κατερίνας, καθώς πρόκειται για ένα μέρος προσεγμἐνο με απίστευτα καλή ενέργεια, που εύκολα κάποιος συμπεραίνει πως αποτελεί την προέκταση του εαυτού της αλλά και της δουλειάς της. Αυτό ήταν κάποτε το πατρικό της σπίτι μου εξηγεί:
 
 "Εδώ μεγάλωσα, εδώ έπαιξα. Αποφάσισα να ανακαινίσω αυτό τον χώρο και να τον μεταμορφώσω στο στούντιο μου, οταν ανέλαβα τα ηνία στα χέρια μου, και δημιουργήθηκε η KK Jewelry Lab by Katerina Kouloubourou".Με σπουδές στο Gemological Institute of America (GIA) και εμπειρία στην πώληση διαμαντιών στο χρηματιστήριο διαμαντιών στην Αμβέρσα του Βελγίου, η ταυτότητα πλέον της Κατερίνας Κουλουμπούρου είναι ξεκάθαρη: Tα γεωμετρικά σχήματα, οι πολύτιμες πέτρες και τα μέταλλα είναι το μαγικό τρίπτυχο που την χαρακτηρίζει. Μου εξηγεί δε, πως πίσω από το φαινομενικά απλό σχέδιο ενός κοσμήματος, κρύβεται μια αρκετά πολύπλοκη διαδικασία σε ό,τι αφορά τη δημιουργία του. Αν κρίνω από το πόσο δύσκολη μου φαινόταν η γεωμετρία στο σχολείο, τότε ναι την πιστεύω! 

Σε αυτή μου λοιπόν την επίσκεψη, αποφάσισα να εξερευνήσω τις συλλογές της Κατερίνας. Φορώντας μονάχα ένα outfit, δοκίμασα περισσότερα από 10 κομμάτια. Όλα κατάφεραν να συνδυαστούν άρτια μεταξύ τους, επιβεβαιώνοντας εμπράκτως την ευελιξία τους, αλλά και τη θεωρία που εξέφρασα για τα κοσμήματα αυτά στην αρχή.


Σκουλαρίκια από ροζ χρυσό Κ18 με διαμάντια κοπής μπριγιάν – TRIANGLE COLLECTION


Δαχτυλίδι και βραχιόλι από ροζ χρυσό Κ18 με διαμάντια κοπής μπριγιάν και ρουμπίνι και ζαφείρι, αντίστοιχα– NYMPHS COLLECTIONΜενταγιόν, δαχτυλίδι και σκουλαρίκια από χρυσό Κ18 με διαμάντια κοπής μπριγιάν και jade (amethyst) –
THE J COLLECTION

Συνέχεια στη σελίδα II

Ιούλιος 2018

>