top article

Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα ιταλικά πιάτα όλων των εποχών. Η ιστορία και η προέλευσή της έχουν αρκετές διαφορετικές εκδοχές. Μία από αυτές υποστηρίζει ότι βαφτίστηκε από τους ανθρακωρύχους (carbonari) που δούλευαν στα βουνά της περιοχής του Lazio, γύρω από την Ρώμη και που μπορούσαν να κουβαλούν μαζί τους απλά υλικά για να φτιάξουν ένα γεύμα που θα τους "κρατάει".

Η πρόσθεση του αλλαντικού σχετίζεται με τη δεύτερη θεωρία, αυτή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ένας τυχαίος μάγειρας κλήθηκε να φτιάξει μια μακαρονάδα με τα δυο μόνο υλικά που είχε στη διάθεσή του, τα αυγά και το μπέικον, τα οποία συνδύασε με το τοπικό τυρί, το πεκορίνο και το πιπέρι. Το πιάτο έγινε ανάρπαστο στις τάξεις των Αμερικανών στρατιωτών, κάνοντας έτσι αργότερα το γύρο του πλανήτη. 

Διάβασε τη συνταγή στο Esquire.gr

Ιούλιος 2018

>