top article

Τα τετραγωνικά δεν παίζουν κανένα ρόλο στη διασκέδασή μας κι αυτό αποδεικνύεται συνεχώς με τις αφίξεις μαγαζιών που δεν θέλουν να κρατήσουν τον κόσμο μέσα. Πεζόδρομοι, πλατείες και μεγάλες πρασιές γίνονται αυτόματα η επέκταση των μπαρ, δίνοντας στους θαμώνες να απολαμβάνουν το ποτό τους και να γίνονται ένα με το αστικό τοπίο.

Αυτή η νέα τάξη των πραγμάτων στα μπαρ σού δίνει μία αίσθηση ελευθερίας. Μπορείς να πάρεις το cocktail σου στο χέρι, να κάνεις βόλτα και να το απολαύσεις όπου εσύ επιθυμείς. Ακόμα και στο σπίτι ή το γραφείο! Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα, παρακάτω θα βρεις 5 μέρη για να διαλέξεις ανάλογα με τη διάθεσή σου. 

To hip / TYCO

Ακολουθώντας την τάση της εποχής που θέλει να τρώμε και να πίνουμε τα πάντα στο χέρι, το TYCO (take your cocktail out) του Κυριάκου Βασιλείου και Κωνσταντίνου Φουτζόπουλου αποτελεί την ιδανική πρόταση όταν θέλεις να συνδυάσεις βόλτα στο κέντρο και ποτό. Σε αυτό το πολύχρωμο μαγαζάκι παίζουν πάντα ξεσηκωτικά DJ sets, αν αποφασίσεις να αράξεις στον πεζόδρομο της Ρόμβης και ο μπάρμαν φροντίζει να σου δίνει πολλές επιλογές ανάλογα με τη διάθεση. Δεν έχεις, λοιπόν, παρά να διαλέξεις το δικό σου δροσιστικό κοκτέιλ και να το απολαύσεις στο χέρι σε ποτήρι από ανακυκλώσιμο πλαστικό. 

Ρόμβης 11, Αθήνα

Το εναλλακτικό / Lacandona

Αν είσαι fan των early drinks, δεν έχεις παρά να κάνεις μία στάση στο Lacandona, το πρώτο μαγαζί στην πόλη που μάχεται για το "δίκαιο εμπόριο". Πόσο ωραίο είναι να πίνεις το ρούμι σου με ginger και lime γνωρίζοντας ότι έχεις συμβάλλει κι εσύ σε ένα καλύτερο μέλλον για τις αγορές του κόσμου;

Ηπίτου 4, Σύνταγμα

Το cool / Alcohole bar

Το πρώτο μπαρ που αφουγκράστηκε τον παλμό της πόλης, μάς έδωσε την ευκαιρία να πάρουμε το cocktail μας ανά χείρας και να το απολαύσουμε όπου εμείς θέλαμε. Σε ελάχιστα μόλις τετραγωνικά, γίνονται θαύματα πίσω από την μπάρα και η ουρά δεν τελειώνει ποτέ. Η λίστα με τα κοκτέιλ ανανεώνεται κάθε σεζόν (το μαγαζί ανοίγει περί τα μέσα Απριλίου και κλείνει με το πέρας του καλοκαιριού) και δεν μας απογοητεύει ποτέ. Αν πάλι είσαι λάτρης της μπύρας, θα βρεις σίγουρα την αγαπημένη σου ακριβώς δίπλα στο Sorry Mom Liquor Store, το αδερφάκι του Alcohole.

Ελβετίας 21, Αγία Παρασκευή

5 στάσεις για cocktail στο χέρι που πρέπει να κάνεις

Το latin / Los Loros

Από την Κούβα με αγάπη, το Los Loros φτιάχνει την κλασική εκδοχή του Cuba Libre και στο παραδίδει να το απολαύσεις on the go, όπου εσύ επιθυμείς. 

Ξενοφώντος 14, Αθήνα

Το ροκ / Old Fashioned

Μερικές φορές θέλεις να ζήσεις σαν τουρίστας στην πόλη. Τότε δεν έχεις παρά να κάνεις μία στάση στο Old Fashioned και να διαλέξεις το αγαπημένο σου ποτό από τη μεγάλη κάβα που διαθέτει. Κλείσε το μάτι στο barman και ζήτα να στο κάνει to go.

Μιαούλη 16 Ψυρρή

Το χαλαρό / Loser

loser

Μην είσαι προκατειλημμένη λόγω του ονόματος, αφού στο Loser μόνο χαμένη δε θα βγεις. Θετική διάθεση, ωραίες μουσικές και cocktails που μπορείς να πάρεις στο χέρι (το ποτό κυριολεκτικά, τα υπόλοιπα σαν σκέψη στο μυαλό σου).  

Βουλής 45-47, Σύνταγμα

 

Ιούλιος 2018

Από το Περιοδικό

>