top article

Ο ταλαντούχος Γάλλος chef μοιράζεται με το Madame Figaro τρεις συνταγές για να αποκτήσει η νηστεία μας μεγαλύτερο γευστικό ενδιαφέρον.

Tempura καραβίδας a la chinoise

Τι τρώμε στη νηστεία;


Προετοιμασία: 30 λεπτά / Παρασκευή: 15 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
20 καραβίδες
1 μοσχολέμονο
Για το κουρκούτι της tempura:
Λάδι για τηγάνισμα
125 γρ. αλεύρι
200 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
ανθρακούχο νερό
Για τις σάλτσες:
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. σόγια sauce
100 ml νερό
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. ξύδι ρυζιού
1/2 κουταλάκι του καφέ άχνη ζάχαρη
Tabasco

Εκτέλεση
Προσεκτικά αφαιρούμε τα κεφάλια από τις καραβίδες και το κέλυφος. Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Προετοιμασία της tempura: Μέσα σε 1 μπολ βάζουμε το αλάτι, τα 200 ml κρύο νερό και ανακατεύουμε διαρκώς, προσθέτουμε το αλεύρι και το ανθρακούχο νερό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τοποθετούμε τις καραβίδες μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουν παντού κουρκούτι. Μετά τις ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι, δύο με τρεις κάθε φορά, για να μην κολλήσουν. Τις τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά. Όταν τις βγάλουμε, τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Προετοιμασία για τις σάλτσες: Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε 1 μικρό κρεμμύδι. Σε 1 μπολ βάζουμε το κρεμμύδι με 100 ml νερό και προσθέτουμε τη σόγια. Σε άλλο μπολ βάζουμε την κέτσαπ, το ξύδι ρυζιού, τη ζάχαρη και ορισμένες σταγόνες tabasco. Σερβίρουμε αμέσως με τις σάλτσες και το μοσχολέμονο κομμένο σε φέτες.

Ιούλιος 2018

>