top article

#ICantBreathe

  1. I Can't Breathe | Κωνσταντίνος Μπιμπής I Can't Breathe | Κωνσταντίνος Μπιμπής
  2. Η εκκωφαντική σιωπή του Trudeau ως απάντηση για την πολιτική του Trump Η εκκωφαντική σιωπή του Trudeau ως απάντηση για την πολιτική του Trump
  3. Rahul Dubey: Ο άνθρωπος που έσωσε 70 διαδηλωτές Rahul Dubey: Ο άνθρωπος που έσωσε 70 διαδηλωτές
  4. Δες την Meghan Markle να μιλάει κατά του ρατσισμού σε ένα throwback video Δες την Meghan Markle να μιλάει κατά του ρατσισμού σε ένα throwback video
  5. "Ο μπαμπάς μου άλλαξε τον κόσμο": Η κόρη του George Floyd συγκλονίζει "Ο μπαμπάς μου άλλαξε τον κόσμο": Η κόρη του George Floyd συγκλονίζει
  6. Ο ουρανός στη Νέα Υόρκη γέμισε με μηνύματα για τον George Floyd Ο ουρανός στη Νέα Υόρκη γέμισε με μηνύματα για τον George Floyd
  7. Η Αdele εκφράζει την αλληλεγγύη της στο κίνημα "Black Lives Matter" Η Αdele εκφράζει την αλληλεγγύη της στο κίνημα "Black Lives Matter"
  8. Οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ θυμίζουν σκηνές από το Joker Οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ θυμίζουν σκηνές από το Joker
  9. Bake don't hate: Πώς μπορείς να συμβάλεις στο κίνημα #blacklivesmatters Bake don't hate: Πώς μπορείς να συμβάλεις στο κίνημα #blacklivesmatters
  10. 3 Brothers: Η μικρού μήκους ταινία του Spike Lee κατά του ρατσισμού 3 Brothers: Η μικρού μήκους ταινία του Spike Lee κατά του ρατσισμού
  11. George Clooney: "Ο ρατσισμός είναι η μεγαλύτερη πανδημία των ΗΠΑ" George Clooney: "Ο ρατσισμός είναι η μεγαλύτερη πανδημία των ΗΠΑ"
  12. Ο Marc Jacobs έκανε την πιο έντονη πολιτική δήλωση Ο Marc Jacobs έκανε την πιο έντονη πολιτική δήλωση
  13. Στο Mokpo Creative Cakes θα βρεις γλυκά - έργα τέχνης Στο Mokpo Creative Cakes θα βρεις γλυκά - έργα τέχνης
  14. Στο Poké θα φας sushi στην πιο funky εκδοχή του Στο Poké θα φας sushi στην πιο funky εκδοχή του
  15. Ένα εργαστήριο κεραμικής που προωθεί την ελευθερία της έκφρασης Ένα εργαστήριο κεραμικής που προωθεί την ελευθερία της έκφρασης
  16. Το νέο Feyrouz φέρνει αέρα ανατολής στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας Το νέο Feyrouz φέρνει αέρα ανατολής στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας
  17. Meet the designer: Αριάδνη Κυπρή Meet the designer: Αριάδνη Κυπρή
  18. Η Λίλα Μπακλέση ανέβασε το πιο feel good βίντεο μαγειρικής Η Λίλα Μπακλέση ανέβασε το πιο feel good βίντεο μαγειρικής
  19. Το #cook4heroes είναι η ευχάριστη είδηση της ημέρας Το #cook4heroes είναι η ευχάριστη είδηση της ημέρας
  20. Meet the designer | Κατερίνα Γρηγοροπούλου Meet the designer | Κατερίνα Γρηγοροπούλου
  21. Dickie Dee: Η ιστορία του soft ice cream από τον Καναδά στην καρδιά της Αθήνας Dickie Dee: Η ιστορία του soft ice cream από τον Καναδά στην καρδιά της Αθήνας
  22. #menoumespiti: Πώς μπορείς κι εσύ να στηρίξεις το αγαπημένο σου εστιατόριο και μπαρ #menoumespiti: Πώς μπορείς κι εσύ να στηρίξεις το αγαπημένο σου εστιατόριο και μπαρ
  23. Meet the artist: Val Goutsi Meet the artist: Val Goutsi

Ο ταλαντούχος Γάλλος chef μοιράζεται με το Madame Figaro τρεις συνταγές για να αποκτήσει η νηστεία μας μεγαλύτερο γευστικό ενδιαφέρον.

Tempura καραβίδας a la chinoise

Τι τρώμε στη νηστεία;


Προετοιμασία: 30 λεπτά / Παρασκευή: 15 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
20 καραβίδες
1 μοσχολέμονο
Για το κουρκούτι της tempura:
Λάδι για τηγάνισμα
125 γρ. αλεύρι
200 ml νερό
1 πρέζα αλάτι
ανθρακούχο νερό
Για τις σάλτσες:
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. σόγια sauce
100 ml νερό
2 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. ξύδι ρυζιού
1/2 κουταλάκι του καφέ άχνη ζάχαρη
Tabasco

Εκτέλεση

Προσεκτικά αφαιρούμε τα κεφάλια από τις καραβίδες και το κέλυφος. Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Προετοιμασία της tempura: Μέσα σε 1 μπολ βάζουμε το αλάτι, τα 200 ml κρύο νερό και ανακατεύουμε διαρκώς, προσθέτουμε το αλεύρι και το ανθρακούχο νερό, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τοποθετούμε τις καραβίδες μέσα στο μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουν παντού κουρκούτι. Μετά τις ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι, δύο με τρεις κάθε φορά, για να μην κολλήσουν. Τις τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά. Όταν τις βγάλουμε, τις απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Προετοιμασία για τις σάλτσες: Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε 1 μικρό κρεμμύδι. Σε 1 μπολ βάζουμε το κρεμμύδι με 100 ml νερό και προσθέτουμε τη σόγια. Σε άλλο μπολ βάζουμε την κέτσαπ, το ξύδι ρυζιού, τη ζάχαρη και ορισμένες σταγόνες tabasco. Σερβίρουμε αμέσως με τις σάλτσες και το μοσχολέμονο κομμένο σε φέτες.

 

Carpaccio από χτένια με ginger

syntagh 2

Προετοιμασία: 20 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα
12 χτένια
Χυμός από ½ πορτοκάλι
Χυμός από 1 λεμόνι
2 κ.σ. λάδι από καρύδια
4 κ.σ. κραμβέλαιο
Ποικιλία μπαχαρικών (ροζ πιπέρι, κόλιανδρος, κέδρος, τσίλι)
1/2 μάτσο σχοινόπρασο
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Σε 1 μπολ σπάμε τα μπαχαρικά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τους χυμούς, τα μπαχαρικά και τα έλαια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το στο ψυγείο για 30 λεπτά. Καθαρίζουμε τα χτένια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες (ροδέλες) και τα απλώνουμε στα πιάτα μας. Περνάμε τη μαρινάδα από λεπτό σουρωτήρι και την περιχύνουμε πάνω στα χτένια. Στο τέλος πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

 

Σπαγγέτι με μύδια

syntagh 3


Προετοιμασία: 30 λεπτά / Παρασκευή: 20 λεπτά
Υλικά για 6 άτομα
1 κιλό μύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο μάτσο μαϊντανού
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του καφέ άσπρο πιπέρι (ολόκληρο)
1 φύλλο δάφνης
1 μικρό τσίλι
150 ml λευκό κρασί
450 γρ. σπαγγέτι
Αλάτι χοντρό
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Πλένουμε τον μαϊντανό, τον στεγνώνουμε, κρατάμε 12 κλωνάρια και ψιλοκόβουμε τον υπόλοιπο. Μέσα σε μία κατσαρόλα βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι, προσθέτουμε το άσπρο πιπέρι, τη δάφνη, τα κλωνάρια του μαϊντανού, το σκόρδο και το τσίλι. Σοτάρουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα μύδια, το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να ανοίξουν, έχοντας την κατσαρόλα σκεπασμένη με το καπάκι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, τα σουρώνουμε, κρατάμε τον ζωμό και τον περνάμε από λεπτό σουρωτήρι. Βγάζουμε τα μύδια από το κέλυφος (κρατάμε μερικά για διακόσμηση) και προσθέτουμε το ζωμό τους, αφήνοντάς τα σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνουμε τα σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Τα βράζουμε al dente. Σε ένα wok βάζουμε να ζεστάνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Βάζουμε τα σπαγγέτι, προσθέτουμε τον ζωμό και τα μύδια, ανακατεύοντας σε δυνατή φωτιά. Τέλος, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σε ένα πιάτο σερβίρουμε τα σπαγγέτι και διακοσμούμε με τα υπόλοιπα μύδια που έχουμε κρατήσει.

Ιούλιος 2018

>